Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Με μαζικούς αγώνες απαντάμε στην καταστολή

Η κλιμακούμενη καταστολή, η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της αστυνομίας, με τη χρήση καταδικασμένων στη συνείδηση του λαού πρακτικών βίας και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αποτελούν πρόκληση για το λαό μας.

Τα περιστατικά αστυνομικής βίας πληθαίνουν. Από την επίθεση της αστυνομίας στην πορεία ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο, μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν, το χτύπημα των φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τη Σύνοδο των πρυτάνεων, το ξεβράκωμα στο κέντρο της Αθήνας, φτάσαμε στην απρόκλητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε κινητοποίηση κατά πλειστηριασμού στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσία της αστυνομίας στις αρχαιρεσίες σωματείου των εργαζομένων σε μεγαλοεπιχείρηση και στην παραβίαση του οικογενειακού ασύλου στο Κουκάκι. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, με την οποία επιχειρείται μεθοδικά ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση του λαού, προκειμένου να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στη χώρα. Στόχος, να περάσουν χωρίς αντίδραση όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές που διασφαλίζουν τα προνόμια και την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση θα πρέπει να επισημανθούν οι βαριές ευθύνες και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που και σήμερα δημιουργεί αυταπάτες για την καλή και κακή διαχείριση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες της έντασης της καταστολής, που δεν είναι άλλες από τη διασφάλιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Επίσης, να τονίσουμε και τις ευθύνες όσων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μέσα από επιτροπές και άλλους φορείς, παρέχουν άλλοθι στην κυβέρνηση και «ξεπλένουν» το κατασταλτικό έργο της αστυνομίας, επικαλούμενοι είτε την ανάγκη εφαρμογής του νομικού πλαισίου δράσης της είτε - ακόμη χειρότερα - ζητώντας την προσαρμογή του στις απαιτήσεις της αυξημένης καταστολής.

Αυτή η κατάσταση που διαμορφώνει η κυβέρνηση σε βάρος του λαού, πρέπει να πάρει την απάντησή της από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Ολοι μαζί μπορούμε να αντιταχθούμε στις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας, ενισχύοντας την πάλη με τις αγωνιστικές δράσεις μας. Η καλύτερη απάντηση στην καταστολή για να μην περάσουν ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι ο δρόμος των μαζικών αγώνων.


Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ
Υποστράτηγος αστυνομίας ε.α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας(2023-10-31 00:00:00.0)
Αλεπουδόπιτα(2022-12-17 00:00:00.0)
Ζητά μέτρα καταστολής(2008-09-19 00:00:00.0)
Η προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό(2008-09-12 00:00:00.0)
Το κράτος του... αστυνόμου!(2003-02-13 00:00:00.0)
Προτείνουν ευρω-αστυνομία καταστολής διαδηλώσεων!(2001-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ