Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κρούουν τα τύμπανα για τον επόμενο πόλεμο...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τα τύμπανα του πολέμου σήμαναν με τη χτεσινή ομιλία του Βρετανού υπουργού Αμυνας Τζοφ Χουν στο Κολέγιο Κινγκ του Λονδίνου, καθώς το βασικό στίγμα αυτής δεν ήταν άλλο από τη διεύρυνση του πολέμου και σε άλλες χώρες πλην του Αφγανιστάν...

«Ισως χρειαστεί να αναγκάσουμε καθεστώτα και κράτη που υποθάλπουν ή υποστηρίζουν η διεθνής τρομοκρατία με την απειλή, και εν τέλει, με τη χρήση στρατιωτικής βίας σε περίπτωση που αποτύχουν τα διπλωματικά και άλλα μέσα... Ισως χρειαστεί να ενεργήσουμε για να καταστρέψουμε πυρήνες τρομοκρατών με στρατιωτική δράση και στην ύστατη περίπτωση να δράσουμε κατά καθεστώτων, όπως οι Ταλιμπάν, ενόσω αυτά υποστηρίζουν, προστατεύουν, θρέφουν και κατευθύνουν τρομοκράτες» ισχυρίστηκε σε κεντρικό σημείο της ομιλίας του ο Τζοφ Χουν.

Ο Χουν, μολονότι δεν κατονόμασε ανοιχτά τους επόμενους στόχους, ήταν σαφής στην επέκταση του πολέμου με την αποστολή «συμμαχικών» στρατιωτικών δυνάμεων σε ξένο έδαφος λέγοντας: «Οι Ενοπλες Δυνάμεις μας ίσως χρειαστεί να αναπτύξουν έναν πιο ενεργό ρόλο σε επιχειρήσεις αναχαίτισης και διάσωσης τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα, αλλά και στην πραγματοποίηση επιδρομών έρευνας και καταστροφής νευραλγικών τρομοκρατικών θέσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ