Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Να αποχωρήσουν τα στρατεύματα του Ισραήλ

Καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση και καλεί για εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ

Τη γενοκτονία στα κατεχόμενα αραβικά εδάφη καταδικάζει και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση (ΠΣΟ) και καλεί τον ΟΗΕ να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος για ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Η ΠΣΟ στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καταδικάζει σθεναρά τη γενοκτονία και τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ισραηλινών στρατευμάτων στα κατεχόμενα αραβικά εδάφη κατά του Παλαιστινιακού Λαού και τη μαζική δολοφονία του Παλαιστινιακού Λαού, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών.

Η ΠΣΟ απαιτεί, όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι γι' αυτή τη γενοκτονία και για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, να προσαχθούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Επίσης, απαιτεί την άμεση λήψη απόφασης από τα Ηνωμένα Εθνη για την ανάπτυξη, στα κατεχόμενα εδάφη, διεθνούς προστατευτικής δύναμης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η περιουσία του Παλαιστινιακού Λαού.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να λάβουν αμέσως μέτρα, προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για την αποχώρηση όλων των ισραηλινών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη στην Παλαιστίνη, το Γκολάν της Συρίας και τις φυτείες Σαμπά του Λιβάνου και να διασφαλίσει τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού και Αραβικού λαού, προκειμένου να επιτευχθεί μια λογική και δίκαιη ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Τα ΗΕ πρέπει να αναλάβουν αμέσως δράση, προκειμένου να βοηθήσουν τον Παλαιστινιακό λαό να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του για αυτοδιάθεση και να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο και εθνικό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ