Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήλωση των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής σχετικά με την εισαγγελική πρόταση.

Σε αυτήν αναφέρουν:

«Η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης και απέναντι στο αίσθημα δικαίου του λαού μας. Βέβαια, η εν λόγω εισαγγελική πρόταση δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία" για όσους παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης όλα αυτά τα χρόνια, παίρνοντας υπόψη τη μέχρι τώρα στάση της.

Η κ. εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, δηλαδή τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα βίντεο, τα έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων. Αναπαρήγαγε επί της ουσίας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο τη δήλωση του Κασιδιάρη ότι "η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής" όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής - πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής!

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια προκλητική εισαγγελική πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνηση και τον αγώνα του, για την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως και των διαφόρων φασιστικών μορφωμάτων που βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν, αλλά και την καταδίκη της για τα βαριά εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Α. Αντανασιώτης, Α. Βρεττός, Θ. Θεοδωρόπουλος, Μ. Μαλαγάρης, Χ. Στρατής, Τ. Σαπουτζάκης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ