Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ για τη Συλλογική Σύμβαση

Η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων είναι η μόνη διασφάλιση για την απεργία, τονίζει η ΕΣΚ ΟΤΕ

Πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκινά στις 21 Δεκέμβρη και ολοκληρώνεται στις 12 Γενάρη αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ) την περασμένη Κυριακή, για τη διεκδίκηση ΣΣΕ. Ωστόσο, στην ίδια συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας υποσκάπτει την απόφαση για κινητοποιήσεις και τορπιλίζει τη διεκδίκηση ΣΣΕ.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ αναδεικνύει την ανάγκη αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση και υπογραφή «μιας ενιαίας ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που θα εξισώνει προς τα πάνω μισθούς και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Ο αγώνας αυτός πρέπει να αγκαλιαστεί από το σύνολο των εργαζομένων όχι μόνο του ομίλου αλλά ολόκληρου του κλάδου».

Αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον υπονομευτικό ρόλο της πλειοψηφίας, καλεί «όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να είναι δύσκολο να κάνουν, και πάλι, τις γνωστές τους κωλοτούμπες. Η ενεργή και μαζική συμμετοχή στον αγώνα είναι η μόνη διασφάλιση ότι αυτός δεν θα ξεπουληθεί, για μια ακόμη φορά. Η επιτυχία της διεκδίκησης της ΣΣΕ περνά από τα χέρια των εργαζομένων και η επιτυχία της απεργίας διαρκείας κρίνεται καθημερινά από τη συμμετοχή μας. Γι' αυτό θα πρέπει να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές σε κάθε κτίριο και να οργανωθεί η διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε τόπο δουλειάς».

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά το ρόλο της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, η ΕΣΚ επισημαίνει πως στο ΔΣ της Ομοσπονδίας έθεσε το ζήτημα της προσφυγής που έχουν κάνει ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου ΠΑΣΕ κατά του κύρους του πρόσφατου έκτακτου συνεδρίου της ΟΜΕ. Η προσφυγή δεν έχει την έγκριση του ΔΣ του ΠΑΣΕ και «ναρκοθετεί τη διαδικασία διεκδίκησης και υπογραφής ΣΣΕ, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί η Δικαιοσύνη να αποφασίσει ότι η διοίκηση της ΟΜΕ είναι παράνομη!».

Γι' αυτούς τους λόγους η ΕΣΚ ζήτησε να αποφασίσει το ΔΣ της ΟΜΕ «αν η ΟΜΕ στο δικαστήριο, που θα συζητηθεί η προσφυγή, θα πει ότι το έκτακτο συνέδριο ήταν παράνομο ή όχι». Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι ουσιαστικά η πλειοψηφία αποδέχεται την προσφυγή! Γι' αυτό η ΕΣΚ επισημαίνει: «Το ΣΥΝΕΝΑ, η "Ενωτική - Αγωνιστική Συνεργασία", η ΑΣΕ και η ΑΚΕ ΠΑΣΕ τορπιλίζουν τη διεκδίκηση της ΣΣΕ. Η προσφυγή κατά του κύρους του έκτακτου συνεδρίου της ΟΜΕ έγινε για να εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Αυτό κάνει ξεκάθαρο ότι γι' αυτούς η υπεράσπιση της νοθείας στα σωματεία είναι πάνω από τον αγώνα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ