Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας

Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από όλη τη χώρα συντονίζουν και οργανώνουν την πάλη τους

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/12, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας.

Δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από όλη τη χώρα έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής, μετά από συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων και μαζικές συσκέψεις που έγιναν σε επαρχιακό επίπεδο.

Η αντιμετώπιση των τελευταίων κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία και την Κρήτη, με τρομοκρατία, αυταρχισμό και ΜΑΤ από την κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πτοεί τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά αντίθετα τους πεισμώνει, καθώς γνωρίζουν από την πείρα τους ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να βάλει εμπόδια στην πολιτική που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, οξύνοντας τα προβλήματα και τα αδιέξοδά τους.

Στόχος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία συσπειρώνονται πάνω από 10 Ομοσπονδίες και πάνω από 185 Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα, είναι στη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη της Κυριακής να αποτυπωθεί η πλατιά αναγνώριση του πρωταγωνιστικού ρόλου της στην οργάνωση, στον προσανατολισμό και το συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, στη συνάντηση των αγώνων των αγροτών με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Κάλεσμα από το Συνέδριο της ΕΟΑΣ νομού Λάρισας

Λίγες μέρες πριν από την πανελλαδική σύσκεψη, την περασμένη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας. Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων κατέθεσαν πείρα και συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις τους, συζήτησαν για τον προγραμματισμό των αγωνιστικών πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα και για την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη.

Στην απόφαση του Συνεδρίου σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε σε ένα κίνημα διεκδικητικό που θα προβάλλει και θα απαιτεί λύσεις και όχι στη συναλλαγή με τον εκάστοτε υπουργό για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων. Εμείς ούτε προδώσαμε ούτε θα προδώσουμε το αγροτικό κίνημα, τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που μας εμπιστεύονται. Καλούμε τους συναδέλφους που πιστεύουν στο δίκαιο των αιτημάτων μας και στη δύναμη των αγώνων μας, όλους όσοι αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο της παραγωγής και της οικογένειάς τους να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για ό,τι μας απασχολεί στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (...) Να μη λείψει κανείς! Να οργανώσουμε την πάλη μας για το δίκιο μας και την επιβίωσή μας. Να σταματήσουν οι αυταπάτες και η κοροϊδία. Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας. Ο δρόμος της διεκδίκησης, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και σε συντονισμό με το πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και ο δρόμος της υποταγής και της μοιρολατρίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη φτώχεια, στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. Επιλέγουμε το δρόμο της αντίστασης και αντεπίθεσης!».

Αθωώθηκαν οι αγωνιστές αγρότες στο Αίγιο

Αθωώθηκαν οι αγωνιστές αγρότες - μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», που δικάζονταν χτες στα δικαστήρια Αιγίου για τη συμμετοχή τους στα μπλόκα του 2017. Από νωρίς το πρωί, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και άλλοι αγρότες βρέθηκαν στα δικαστήρια, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους άδικα διωκόμενους συναδέλφους τους.

Απέναντι στα συνεχιζόμενα «αγροτοδικεία», που αξιοποιήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, και την επιχείρηση καταστολής των κινητοποιήσεων που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση, τα μέλη του Συλλόγου ξεκαθάρισαν ότι μαζί με τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους αγρότες είχε υιοθετήσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου, μετά από παρέμβαση του Αγροτικού Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ