Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο «λοκ άουτ» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Για άλλη μια φορά, την Παρασκευή, η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) επέβαλε ένα ιδιότυπο «λοκ άουτ» και με πρόσχημα την «ασφάλεια» έβαλε λουκέτο στο ίδρυμα για μία μέρα.

Με κινητοποίησή της το πρωί της Παρασκευής έξω από το ίδρυμα, η ΚΝΕ διαμαρτυρήθηκε γι' αυτήν την απόφαση. «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών να κάνει lock out στη σχολή, μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα!», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση ΑΣΟΕΕ της ΚΝΕ, την οποία μοίραζε στους φοιτητές της Σχολής που περνούσαν από κει. Και πρόσθετε: «Αυτή η εξέλιξη πρέπει να προκαλέσει προβληματισμό σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, καθώς έρχεται σε περίοδο όπου έχουν αναπτυχθεί φοιτητικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην πολιτική ΝΔ - ΕΕ που επιτίθεται στα δικαιώματα και τις σπουδές μας. Να προβληματίσει κάθε φοιτητή για το τι κρύβεται πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα της Πρυτανείας για την "αναγκαστική" παράταση του εξαμήνου. Απαιτούμε εδώ και τώρα η Πρυτανεία να πάρει απόφαση για την άρση του lock out».

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη απόφαση είχε πάρει την Πέμπτη και η Κοσμητεία της Νομικής Αθήνας, που έκλεισε για δύο μέρες τη σχολή και η αντίστοιχη Οργάνωση της ΚΝΕ βρέθηκε και πάλι εκεί μαζί με φοιτητές των Τμημάτων της Νομικής, που διαμαρτυρήθηκαν γι' αυτήν την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ