Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καμία ανοχή στις διώξεις μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο Περαίας

Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των μαθητών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση απαιτεί με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, με αφορμή το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Περαίας, οι οποίοι στις αρχές του μήνα πραγματοποίησαν μονοήμερη κατάληψη για τα προβλήματα καθαριότητας και φύλαξης που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έχει διατάξει από την αρχή της σχολικής χρονιάς να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον μαθητών που τυχόν κινητοποιηθούν κάνοντας καταλήψεις σε σχολεία, για το αδίκημα της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας. Στο πλαίσιο αυτής της εντολής φαίνεται ότι ξεκίνησαν οι διώξεις στο 1ο Γυμνάσιο Περαίας.

Η ΤΟ Ανατ. Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ σημειώνει ότι οι αγώνες των μαθητών είναι δίκαιοι και καλεί να ακουστεί παντού το σύνθημα: «Καμιά ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν συλλογικά οι μαθητές. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές. Να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης».

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνει το νήμα από εκεί ακριβώς που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ (...) για να περνάνε ανεμπόδιστα όλα τα αντιεκπαιδευτικά τους νομοσχέδια. Ετσι λοιπόν και σήμερα φτάνουμε στο σημείο να φορτώνονται μαθητές με διώξεις, ενώ φέτος έχουμε δει μέχρι και αστυνομία στα Γιάννενα να μπαίνει μέσα σε σχολείο ώστε να εμποδίσει τη διεξαγωγή συνέλευσης.

Φυσικά όλα αυτά δεν συμβαίνουν τυχαία και μάλιστα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, πατώντας σε όλα τα προηγούμενα νομοσχέδια, ετοιμάζεται να φέρει κι άλλες αντιδραστικές αλλαγές στα σχολεία μας! Δηλαδή να δίνουν οι μαθητές περισσότερες εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους, με Τράπεζα Θεμάτων επί τρία συνεχόμενα χρόνια, ενώ τη μία χρονιά που λειτούργησε άφησε μετεξεταστέους το 40% των μαθητών! Μαζί με αυτά θέλουν να φορτώσουν και τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια!

Ομως οι μαθητές έχουν άλλα όνειρα και γι' αυτά παλεύουν! Δεν παραιτούνται από τα δικαιώματά τους!

Ρεαλιστικό σήμερα είναι: Ενα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, χωρίς ελλείψεις, ένα σχολείο που δεν θα κοιτάει τους μαθητές στην τσέπη, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Οι μαθητές θα συνεχίσουν να δίνουν δυναμική απάντηση με τους αγώνες τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ