Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΕΛΜΕ
Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Παιδείας

Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν αύριο, Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κεντρικά αιτήματα των εκπαιδευτικών αποτελούν η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και οι μόνιμοι διορισμοί για τις ανάγκες των σχολείων, ενάντια στον αποκλεισμό συναδέλφων τους αναπληρωτών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Η κινητοποίηση αποτελεί κομμάτι του αγωνιστικού προγράμματος που συζητήθηκε στη σύσκεψη συντονισμού δράσης Συλλόγων και ΕΛΜΕ, που έγινε το Σάββατο 23 Νοέμβρη. Σε αυτήν τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της Εκπαίδευσης, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε και στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης αναπληρωτών και αδιόριστων της Ειδικής Αγωγής που επιφύλασσαν, με αποκλεισμούς εκπαιδευτικών, πλήρη απαξίωση της προϋπηρεσίας και του πτυχίου, μεγάλες ανακατατάξεις.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», που στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ κατέθεσε πρόταση για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση. Η ΑΣΕ αναφέρεται στην καταψήφιση της πρότασης από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Η απίστευτη δικαιολογία αυτών των δυνάμεων ήταν ότι "...στην πλειοψηφία τους τα αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι αντίθετα με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας..."! Με τον πιο κυνικό τρόπο παραδέχονται, δηλαδή, ότι διαφωνούν με τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών - συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, με την κατάργηση του νόμου των απολύσεων του Γαβρόγλου 4589/19, που εφαρμόζει η Κεραμέως, με την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και το λύκειο, που εφαρμόζει η ΝΔ και προετοιμάζεται να το κάνει ακόμα χειρότερο. Γυρίζουν την πλάτη σε εκατοντάδες συναδέλφους Ειδικής Αγωγής, που έχουν πέσει εκατοντάδες θέσεις στους νέους πίνακες, στους χιλιάδες που χωρίς δική τους ευθύνη και λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ έχουν αποκλειστεί όχι μόνο από τον διορισμό, αλλά και από τη δυνατότητα να δουλέψουν ως αναπληρωτές την επόμενη τριετία». Για την καταψήφιση της πρότασης συμμετοχής στην κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό, αναφέρει πως οι συγκεκριμένες δυνάμεις «συνειδητά δεν προετοιμάζουν τον κλάδο για το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ