Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Ρατσιστικός οχετός από ομάδα περιφερόμενων ακροδεξιών

Το ρατσιστικό τους δηλητήριο προσπάθησαν να χύσουν στην προσφυγομάνα Καλαμαριά περιφερόμενοι ακροδεξιοί που με προκάλυψη ελάχιστους κατοίκους της περιοχής προκάλεσαν ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας. Με συνθήματα όπως «έξω οι λαθρομετανάστες εισβολείς» και ξερνώντας αντικομμουνιστικό μίσος, απαίτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ότι δεν θα δεχθεί μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή.

Είναι η δεύτερη τέτοια προσπάθεια που στήνεται από ακροδεξιούς κύκλους και αρκετούς προσκείμενους στην παράταξη του δημάρχου Καλαμαριάς, με ακραία συνθήματα και πρακτικές. Η διοίκηση του δήμου, από τη μία, επιδιώκει να μην έρθει σε κόντρα με τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ, που εφαρμόζει πιστά τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις της χώρας μας στις διεθνείς συμφωνίες που οδηγούν στον εγκλωβισμό εντός των συνόρων μας δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Από την άλλη, δεν θέλει να δυσαρεστήσει μερίδα των ψηφοφόρων της, δηλώνοντας έμμεσα και με υπονοούμενα ότι δεν θα δεχθεί μεταφορά προσφύγων στην Καλαμαριά.

Γι' αυτό άλλωστε η διοίκηση του δήμου δεν απέρριψε το αίτημα αλλά προσπάθησε να διαφύγει παραπέμποντας τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν για συζήτηση σε μια ...επιτροπή ψηφισμάτων. Στο στόχαστρο των ακροδεξιών βρέθηκαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που με ξεκάθαρο τρόπο έδειξαν ποια είναι η αιτία που γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά, τη φτώχεια και τη μετανάστευση και κάλεσαν σε αγώνα για την ανατροπή αυτών των αιτιών, σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης για τους ξεριζωμένους.

Ο Β. Αντωνάκης, σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάλεσε το λαό της προσφυγομάνας Καλαμαριάς να καταδικάσει τέτοιου είδους αντιδράσεις τονίζοντας ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ σε βάρος μιας σειράς λαών. Δεν είναι οι μουσουλμάνοι που έρχονται στην Ελλάδα με σχέδιο να εξισλαμίσουν τον ελληνικό λαό αλλά τα θύματα των καταπιεστικών καθεστώτων και της άγριας εκμετάλλευσης που υπόκεινται πολλοί λαοί από μια χούφτα εκμεταλλευτές με τη συμμετοχή - συνενοχή και των ελληνικών κυβερνήσεων. Εξαναγκάζονται να μετακινηθούν, πληρώνοντας αδρά τους δουλεμπόρους. Πολλοί απ' αυτούς το πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή. Το Αιγαίο και η Μεσόγειος έχουν γίνει υγρός τάφος χιλιάδων ψυχών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ