Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Την επόμενη βδομάδα οι δημόσιες ακροάσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές για νέο κυβερνήτη στο Κεντάκι και η πλήρης επικράτησή τους στις εκλογές για τη νέα πολιτειακή Βουλή στη Βιρτζίνια προκαλούν προβληματισμό σε ανώτερα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020. Μεταξύ άλλων λόγω της έντονης δραστηριότητας που ανέπτυξε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων.

Οι εξελίξεις στις κάλπες συνοδεύτηκαν χτες με τον καθορισμό των ημερομηνιών για τις πρώτες δημόσιες ακροάσεις των επιτροπών του Κογκρέσου που διενεργούν έρευνα για πιθανή παραπομπή του Αμερικανού Προέδρου σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης. Οι δημόσιες ακροάσεις ορίστηκαν στις 13 και 15 Νοέμβρη.

Οι πρώτοι τρεις μάρτυρες, που θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των επιτροπών για την πιθανώς επιλήψιμη στάση του Προέδρου Τραμπ στο επίμαχο τηλεφώνημα της 25ης Ιούλη στον Ουκρανό ομόλογό του, Β. Ζελένσκι, όπου ζητούσε να διωχθεί ο γιος του αντιπάλου του Τζ. Μπάιντεν, είναι ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μεταξύ τους είναι η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Μαρί Γιοβάνοβιτς, που αποπέμφθηκε τον περασμένο Μάη με εντολή Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ