Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πλούσιος σχεδιασμός ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου

Από τη σύσκεψη του Σαββάτου
Από τη σύσκεψη του Σαββάτου
Σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων έγινε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο μονιμοποίησης του συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων σε επίπεδο πόλης, ως απόφαση που προέκυψε και από την πανελλαδική σύσκεψη με συμμετοχή 79 φοιτητικών συλλόγων, που έγινε στην Αθήνα την Πέμπτη, μετά από το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο. Οι Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης συζήτησαν τον κοινό αγωνιστικό τους σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα καθώς και για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Για την προετοιμασία του εορτασμού του Πολυτεχνείου αποφασίστηκε:

Παρασκευή 15/11: Εκθεση φωτογραφίας των φωτογραφικών ομάδων των ΦΣ που θα βρίσκεται στο χώρο του Πολυτεχνείου το τριήμερο 15-17/11.

Σάββατο 16/11: Εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων με την ΕΔΥΕΘ με τίτλο: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. Δείχνουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» και hip hop συναυλία στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Κυριακή 17/11: Κατάθεση στεφάνων των φοιτητικών συλλόγων και φορέων και συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17.00 στο Πολυτεχνείο από κοινού με σωματεία εργαζομένων, συνδικάτα, τον ΣΦΕΑ και την ΕΔΥΕΘ.

Επίσης, αποφασίστηκε και το εξής πρόγραμμα δράσης:

Για την τρέχουσα βδομάδα: Πλούσια δραστηριότητα των πολιτιστικών ομάδων μέσα στις σχολές για το ζωντάνεμα των συλλόγων και πραγματοποίηση εκδηλώσεων με επιστημονικούς φορείς με βάση τα επιστημονικά αντικείμενα των τμημάτων.

Πέμπτη 7/11: Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ για τα οξυμένα προβλήματα των τμημάτων, τις μετεγγραφές, τη φοιτητική μέριμνα.

Δευτέρα και Τρίτη 11 - 12/11: Πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων.

Τέλος, οι φοιτητικοί σύλλογοι σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ αποφάσισαν τη συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, η οποία θα αναπτύξει πολύμορφη δράση, θα πάρει πρωτοβουλίες στήριξης των προσφύγων, καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org