Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες και επίσημες
«Η κυρία με το σκυλάκι» στο «Ανοιχτό Θέατρο»
«Η κυρία με το σκυλάκι» στο «Ανοιχτό Θέατρο»
  • Πρεμιέρα, σήμερα, με τη θεατρική και κινηματογραφική επιτυχία του έργου του Ντέιβιντ Μάμετ «Οικόπεδα με θέα», στο θέατρο «Πορεία», μια συμπαραγωγή της εταιρίας «Δόλιχος» και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, που ανεβαίνει σε μετάφραση Δημήτρη Τάρλοου, σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, σκηνικά - κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου και μουσική Ντέιβιντ Λιντς. Στην ταινία, τους δυο κεντρικούς ήρωες ερμήνευσαν ο Τζακ Λέμον και ο Αλ Πατσίνο. Το θεατρικό έργο είχε πάρει το βραβείο Τόνι, ενώ η κινηματογραφική του μεταφορά το 1992, σε σενάριο του ίδιου του Μάμετ, έδωσε ένα βραβείο στον Τζακ Λέμον (Φεστιβάλ Βενετίας) ενώ ο Αλ Πατσίνο ήταν υποψήφιος για Οσκαρ δεύτερου ρόλου. Το έργο, σκληρό, απάνθρωπο και ταυτόχρονα ανθρώπινο, με ιδιαίτερα σκληρή γραφή, αναφέρεται στο 48ωρο χρονικό της ζωής επτά προσώπων, που αγωνιούν να κρατήσουν τη θέση τους σε ένα μεσιτικό γραφείο. Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Δημήτρης Τάρλοου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αρτό Απαρτιάν, Γιώργος Κέντρος, Γιώργος Μακρής, Ανδρέας Νάτσιος.
  • Το έργο «Η Κυρία με το σκυλάκι» παρουσιάζει από σήμερα, το «Ανοιχτό Θέατρο». Πρόκειται για το ομότιτλο διήγημα του Αντον Τσέχοφ, που ανεβαίνει σε μετάφραση, θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαηλίδη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει η Αγνή Ντούτση, τη μουσική ο Αντώνης Μιχαηλίδης. «Ηθελα πολύ να φτιάξω μία ερωτική ιστορία», σημειώνει ο Γιώργος Μιχαηλίδης, «να αφηγηθώ μία μεγάλη ερωτική ιστορία μέσα σε όλη αυτήν την πρόκληση των ημερών και την οπτική και ακουστική οχλοβοή... Είναι έργο ηθοποιών. Δεν έχει καταναλωθεί και δε θα καταναλωθεί σε εξωτερικά πράγματα. Θα επικεντρωθεί στον ηθοποιό και στον ρόλο. Εγώ ανεβάζω μια ερωτική ιστορία χωρίς προκλήσεις, σε μια εποχή όπου όλα δηλώνονται με τη βία, το σεξ και το γυμνό. Δεν υπάρχει γυμνό». Παίζουν: Γιώργος Μιχαηλίδης, Ντίνα Μιχαηλίδη, Ηλίας Στρατάκος, Ελένη Κρίτα, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Χρύσανθος Καγιάς και Δημήτρης Δεγαΐτης.
  • Επίσημη πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο «Σταθμός» του έργου της Δήμητρας Παπαδήμα «Don't Worry, Be Happy» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κιμούλη. Παίζουν: Βασίλης Κούκουρας, Δήμητρα Παπαδήμα, Μάριος Ιορδάνου, Στάθης Νικολαΐδης, Σοφία Κομηνέα, Απόστολος Αυγέρης, Παναγιώτης Κόρδαλης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θεατρικά» Χριστούγεννα(2001-12-23 00:00:00.0)
Νέες αυλαίες(2001-03-16 00:00:00.0)
Θεατρικά Χριστούγεννα(2000-12-24 00:00:00.0)
Εν τω θεάτρω το ευ(1999-12-19 00:00:00.0)
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται(1999-11-04 00:00:00.0)
Ο "Κύκλος" χαράχτηκε(1995-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ