Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «STUDIO»
«Ο Λένιν τον Οκτώβρη» για πρώτη φορά σε πλήρη έκδοση

Από σήμερα Πέμπτη στον κινηματογράφο «Studio New Star Art Cinema» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής) θα προβάλλεται ένα από τα σοβιετικά κινηματογραφικά αριστουργήματα, «Ο Λένιν τον Οκτώβρη» του Μιχαήλ Ρομ.

Μάλιστα, θα προβληθεί για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στην πλήρη έκδοσή του. Μέχρι τώρα προβαλλόταν η ταινία όπως επανακυκλοφόρησε το 1958, μετά το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, χωρίς τις σκηνές στις οποίες εμφανίζεται ο Ιωσήφ Στάλιν. Στο φουαγιέ θα υπάρχει έκθεση αυθεντικών σπάνιων φωτογραφιών από προβολές της ταινίας από τις δεκαετίες του '30 και του '50, καθώς και δύο αυθεντικές αφίσες της από τη δεκαετία του '70, όταν και πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα.

«Ο Λένιν τον Οκτώβρη» γυρίστηκε το 1937 και είναι η πρώτη σοβιετική ταινία εξολοκλήρου αφιερωμένη στον ηγέτη της Ρωσικής Επανάστασης. Περιγράφει όλα τα γεγονότα που ακολούθησαν την επιστροφή του Λένιν στη Ρωσία από τη Φινλανδία, μέχρι και τη νίκη της Επανάστασης.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του σοβιετικού κινηματογράφου που μια μεγάλη ιστορική μορφή αποδιδόταν μέσα από την ερμηνεία ενός ηθοποιού. Ο Λένιν, που ερμηνεύεται εξαίρετα από τον Μπόρις Σιούκιν, παρουσιάζεται στη διάρκεια των πιο κρίσιμων στιγμών της Ιστορίας, όπως η συνέλευση της Κεντρικής Επιτροπής και η επίθεση στα Χειμερινά Ανάκτορα.

Επικοινωνία για την ακριβή ώρα προβολής στα τηλέφωνα 210 8640054, 210 8220008 και 210 8640017.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ