Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
Εμφαση στην ανάγκη αγωνιστικής συσπείρωσης και δράσης

Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων - μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/10, προκειμένου να συζητηθεί η δράση της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα.

Ως κυρίαρχα αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την κάλυψη των μισθολογικών απωλειών, την εφαρμογή όρων για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη έντασης της πάλης ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο, καθώς και για τις αντιλαϊκές προσαρμογές που φέρνουν ρυθμίσεις για τις αρμοδιότητες και τα οικονομικά των ΟΤΑ και οι οποίες ήδη συζητιούνται και προωθούνται.

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «κοινός τόπος και συμπέρασμα ήταν ότι η οργάνωση και η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα πρωτοβάθμια σωματεία, η ενεργός συμμετοχή, η συνεργασία με άλλους κλάδους εργαζομένων και η δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών αποτελούν την κυρίαρχη προϋπόθεση για να μπει ένα τέλος στην αφαίμαξη των κοινωνικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, για την αντιμετώπιση και ανατροπή των αντεργατικών νόμων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ