Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Από τα άλματα οι προσδοκίες

Τον τίτλο της στο επί κοντώ θέλει να υπερασπιστεί στην Ντόχα η Κατερίνα Στεφανίδη

Eurokinissi Sports

Τον τίτλο της στο επί κοντώ θέλει να υπερασπιστεί στην Ντόχα η Κατερίνα Στεφανίδη
Οσον αφορά την ελληνική παρουσία σε μια ακόμη διεθνή διοργάνωση οι προσδοκίες διάκρισης δεν λείπουν, με τις περισσότερες να συγκεντρώνονται στα αγωνίσματα των αλμάτων, όπου δεσπόζουν η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου.

Στο επί κοντώ των γυναικών η Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, Κατερίνα Στεφανίδη, έχει στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της που κέρδισε στην προηγούμενη διοργάνωση στο Λονδίνο. Στους αγώνες της Ντόχα θα ριχθεί έχοντας ως καλύτερο φετινό άλμα στα 4,83 μ. Στο ίδιο αγώνισμα θα υπάρχει και έτερη ελληνική παρουσία, αυτή της Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία, παρότι προέρχεται από τραυματισμό, έχει όλες τις προϋποθέσεις για διάκριση παρά τα 4,75 μ. που έχει ως καλύτερη φετινή επίδοση.

Στο μήκος των ανδρών ο Μίλτος Τεντόγλου συγκεντρώνει πρακτικά τις μεγαλύτερες ελπίδες μετά την Στεφανίδη για μια θέση στο βάθρο. Με τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης ανοιχτού και κλειστού στίβου και το φετινό άλμα στα 8,32 μ. να τον καθιστά κορυφαίο του αγωνίσματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τον 5ο καλύτερο στον κόσμο ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι δείχνει με τις φετινές του εμφανίσεις (έχει και 8,38 μ. στο Πανευρωπαϊκό κλειστού) ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Στο επί κοντώ των ανδρών ο πλέον έμπειρος Κώστας Φιλιππίδης, που συμμετέχει για 6η φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προσδοκά στην τρίτη παρουσία σε τελικό έχοντας εφαλτήριο τα 5,75 μ. που σημείωσε πρόσφατα. Μια θέση στη 12άδα του τελικού μοιάζει εφικτή για τον Εμμανουήλ Καραλή που εμφανίζεται πιο έμπειρος πλέον σε μεγάλες διοργανώσεις έχοντας ως... προίκα το φετινό 5,71 που του έδωσε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Κατά τ' άλλα αξιοσημείωτη είναι η ελληνική παρουσία και στα αγωνίσματα του βάδην. Στα 50 χλμ. θα υπάρχει διπλή συμμετοχή σε άνδρες και γυναίκες με τον πολύπειρο Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και την πάντα αποτελεσματική σε μεγάλες διοργανώσεις Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να επιδιώκουν το καλύτερο πλασάρισμα υπό δύσκολες συνθήκες. Το... βάπτισμα του πυρός σε μεγάλες διοργανώσεις θα πάρει στα 20 χλμ. η Αγγελική Μακρή που στοχεύει στον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Οι υπόλοιπες συμμετοχές

Στα αγωνίσματα των ρίψεων η σφυροβολία κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις ελληνικές συμμετοχές, με τριπλή παρουσία. Σε αυτή των γυναικών η Σταματία Σκαρβέλη θα κάνει ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ψάχνοντας μια βολή κοντά στη φετινή καλύτερή της με 71,33 μ. προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες εισόδου στον τελικό. Στους άνδρες υπάρχει η συμμετοχή των Μιχάλη Αναστασάκη και Αλέξανδρου Φραντζεσκάκη. Ο πρώτος προέρχεται από μια εξαιρετικά σταθερή χρονιά με βολές πάνω από τα 75 μ., συμμετέχοντας δε στο δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά το 2017 στοχεύει στην πρώτη συμμετοχή σε τελικό. Ο έφηβος Χρήστος Φραντζεσκάκης, έχοντας ήδη εκπληρώσει τους βασικούς του στόχους στη σεζόν, θα επιδιώξει τώρα να «μαζέψει» εμπειρία και εικόνες για τη συνέχεια έχοντας εφόδιο το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ20. Στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έχοντας πάρει την πρόσκληση από την IAAF για συμμετοχή μόλις πριν από μία βδομάδα, στην τρίτη παρουσία της σε Παγκόσμιο θέλει να κάνει την προσωπική της υπέρβαση και να προκριθεί στον τελικό.

Στις κούρσες ξεχωρίζει στα 110 μ. εμπόδια η παρουσία του Κώστα Δουβαλίδη, που θα μετρήσει την 6η συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ η Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μ. και η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 200 μ. θέλουν να κυνηγήσουν μια παρουσία τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Στο δύσκολο και επίπονο της πρόκλησης που ενέχει η συμμετοχή στο μαραθώνιο θέλει να αντεπεξέλθει η Γκλόρια Πριβελέτζιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ