Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για προβλήματα σχολικής στέγης

Την έλλειψη των αναγκαίων κτιριακών υποδομών σε σχολεία και νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης, και ειδικότερα των δήμων Δέλτα και Πυλαίας - Χορτιάτη, αναδεικνύει το ΚΚΕ με Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας και τις υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τα περισσότερα από 100 νήπια στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία», στο δήμο Δέλτα, που ακόμα δεν ξεκίνησαν το σχολείο, καθώς το λυόμενο όπου στεγαζόταν το νηπιαγωγείο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών, τον περασμένο Μάη. Παρά τα αιτήματα που έγιναν από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου, με σχετικά έγγραφα, για προστασία του χώρου από περαιτέρω λεηλασίες, αλλά και αποκατάσταση των ζημιών, ούτε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου ούτε και η σημερινή, αλλά ούτε και το αρμόδιο υπουργείο έπραξαν κάτι για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Αντίθετα, Τοπική Διοίκηση και κράτος άφησαν γι' ακόμα μια φορά ΜΚΟ να διαχειριστούν το πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» προσφέρει, στο πλαίσιο προγράμματος, φορτηγάκι για να γίνονται αιτήσεις για νέες εγγραφές, σε ένα κατεστραμμένο νηπιαγωγείο. Ενώ οι «Γιατροί του Κόσμου» πρόκειται να δώσουν, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ενημέρωσε ο νέος δήμαρχος Δέλτα, κάποιες σκηνές, οι οποίες μάλιστα θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ώστε να είναι ασφαλείς για τα νήπια για να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές παρεμβάσεις και στη Βουλή για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, καθώς το λυόμενο κτίριο, ο περιβάλλων χώρος και η περίφραξή του ήταν ακατάλληλα, χωρίς όμως να έχει βελτιωθεί κάτι, παρά τις όποιες υποσχέσεις έχουν δοθεί. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί και περιστατικά τραυματισμών.

Με τη νέα παρέμβαση, λοιπόν, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν επείγουσες ενέργειες για την άμεση στέγαση των νηπίων του οικισμού «Αγία Σοφία» του δήμου Δέλτα σε κτίριο ασφαλές και εξοπλισμένο, που θα πληροί τις προδιαγραφές ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η σχολική χρονιά.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη. Μια από τις τάξεις του φιλοξενείται στο Νηπιαγωγείο Εξοχής, που χωροταξικά βρίσκεται αλλού, μιας και από το κτίριο του σχολείου λείπει μια αίθουσα για να συμπληρωθούν οι αναγκαίες για τις 6 τάξεις του. Επιπλέον, αίθουσα της Β' τάξης δεν πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται (1,5 τ.μ. ανά μαθητή), με αποτέλεσμα οι 12 μαθητές να στριμώχνονται σε μια αίθουσα όπου τα θρανία και οι καρέκλες είναι ενωμένες και δεν αφήνουν χώρο για να κινηθούν.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να βρεθεί κατάλληλη κτιριακή εγκατάσταση, σύγχρονη και ασφαλής για τη στέγαση όλων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη και να δοθεί η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί νέο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής, χωρίς ΣΔΙΤ, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες σχολικής στέγης της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ