Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Οργανώνουν ξεσηκωμό ενάντια στη νέα χωματερή

Αλλες δύο συσκέψεις για την κλιμάκωση του αγώνα πραγματοποιήθηκαν χτες

Από τη χτεσινή σύσκεψη στη Φυλή
Από τη χτεσινή σύσκεψη στη Φυλή
Σε μαζικό ξεσηκωμό καλούν Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας και Αττικής το λαό της περιοχής, για να μην περάσει το νέο έγκλημα, η χωροθέτηση άλλης μιας χωματερής στη Φυλή, δίπλα στον υπάρχον ΧΥΤΑ και σε απόσταση αναπνοής από τις εργατικές κατοικίες του οικισμού «Γεννηματά 2». Ενας σχεδιασμός που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, τη νέα περιφερειακή αρχή, που τον παρέλαβε από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη δημοτική αρχή της Φυλής.

Για την οργάνωση της πάλης ενάντια στις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις χτες πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο συσκέψεις, σε Καματερό και Φυλή, με τη συμμετοχή σωματείων των πόλεων, που πήραν τη σκυτάλη από την Πετρούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα.

Τα σωματεία θυμίζουν τα σχέδια για χωροθέτηση και νέας χωματερής στη Φυλή και σημειώνουν πως «οι ευθύνες για την υγειονομική βόμβα στη Φυλή, όπως και για τις καινούριες που ετοιμάζουν, είναι διαχρονικές και έχουν ονοματεπώνυμο! Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των επιλογών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής στη Φυλή και της Περιφέρειας, ετοιμάζουν νέες business για τους επιχειρηματικούς ομίλους και στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει πανάκριβες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων σκουπιδιών με ΣΔΙΤ με ελάχιστο ποσοστό ανακύκλωσης, θάψιμο των σκουπιδιών και επιπλέον νομιμοποιεί την καύση τους από τις βιομηχανίες ως φθηνό καύσιμο, όπως συμβαίνει στον Βόλο και σχεδιάζεται και στην Αττική. Προωθεί την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης των αποβλήτων, την πιο μεγάλη εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου, την παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την ανοχή απέναντι στην ασυδοσία του βιομηχανικού κεφαλαίου, που εξακολουθεί να σπέρνει κατά βούληση τα τοξικά και άλλα επικίνδυνα απόβλητά του».

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα περιλαμβάνουν καμπάνια συλλογής υπογραφών, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δημοτικά Συμβούλια, πικετοφορίες, εξορμήσεις και περιοδείες ενημέρωσης σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και σχολεία, κινητοποίηση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η δραστηριότητα αυτή θα κορυφωθεί με μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση μέσα στον Οκτώβρη, όπως ειπώθηκε στις συσκέψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ