Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας στη Θεσσαλονίκη

«Ενα ταξίδι στη χώρα της φαντασίας και του ονείρου». Το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στις 19.00 και την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη στις 17.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο ιδρυτής του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας, Jiri Srnec, θα παρουσιάσει το αυθεντικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας, με τις καλύτερες στιγμές από τα 60 χρόνια ζωής που κλείνει φέτος το θέατρο, μετά τη πρώτη παρουσίασή του στο κοινό το 1959.

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας παρουσιάστηκε στην ολοκληρωμένη του μορφή για πρώτη φορά επισήμως από τον Jiri Srnec στο Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1961, και έγινε γρήγορα ένας από τους πιο γνωστούς θεατρικούς θιάσους σε όλο τον κόσμο και ο πιο γνωστός εκπρόσωπος της τσεχικής δραματικής τέχνης. Εχει πάρει μέρος σε αμέτρητα θεατρικά φεστιβάλ και διεθνείς περιοδείες, και τις παραστάσεις του έχουν παρακολουθήσει πάνω από 5 εκατομμύρια θεατές σε 68 χώρες.

Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου στηρίζεται στον μαύρο σκηνογραφικό χώρο (μαύρο βελούδο) εντός του οποίου κινούνται οι ηθοποιοί - χειριστές των διαφόρων αντικειμένων, ντυμένοι με κατάμαυρα ρούχα, πράγμα που τους καθιστά αθέατους στους θεατές. Αυτό που βλέπουν οι θεατές είναι ένα μαγικό παιχνίδι, όπου πολύχρωμα αντικείμενα «αιωρούνται» στον αέρα, σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς, που αφηγούνται στο θεατή την ιστορία τους μέσα από τη διεθνή γλώσσα της παντομίμας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ