Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκαλυπτικό ξεσκέπασμα των οργίων νοθείας

Η αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων έδωσε σημαντικό χτύπημα στα όργια νοθείας των εργατοπατέρων.

Χαρακτηριστικά, πριν από ένα χρόνο, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν νόθο συνέδριο με τουλάχιστον 203 αντιπροσώπους, αριθμός με τον οποίο θα έβγαζαν 4 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Χάρη στο συνεπές ξεσκέπασμα της νοθείας, στο συνέδριο, που ολοκληρώθηκε την περασμένη βδομάδα χωρίς τους νόθους, οι πραγματικοί αντιπρόσωποι ήταν 106 (!), ενώ εξελέγη 1 αντιπρόσωπος για τη ΓΣΕΕ.

Στο μεσοδιάστημα, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων έγιναν πραγματικές εκλογές σε 3 σωματεία όπου είχε διαπιστωθεί τεράστια νοθεία και ταυτόχρονα δεν εγκρίθηκαν και άλλοι νόθοι αντιπρόσωποι.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα:

  • Το «Σωματείο Οικοδόμων - Ξύλου & Συναφών Επαγγελμάτων» (ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ, έχοντας πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γ. Κόσσυβα) παρουσίαζε 787 ψηφίσαντες και 39 αντιπροσώπους στο ΕΚ Τρικάλων. Με την πραγματοποίηση πραγματικών εκλογών είχε 163 ψηφίσαντες και 8 αντιπροσώπους!
  • Το «Περιφερειακό Σωματείο Υπαλλήλων Τρικάλων» (ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ, με πρόεδρο τον Θ. Χαχάμη, εργαζόμενο στον ΟΣΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚΤ, και γραμματέα τον Ε. Μπούγλα, επίσης εργαζόμενο στον ΟΣΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚΤ) εμφάνιζε 393 ψηφίσαντες και 20 αντιπροσώπους σε εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο ορεινό χωριό Χρυσομηλιά Καλαμπάκας! Με την πραγματοποίηση πραγματικών εκλογών είχε μόλις 34 ψηφίσαντες και 2 αντιπροσώπους!
  • Το «Συνδικάτο ΟΤΑ - ΔΕΥΑ Τρικάλων» (ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ, με πρόεδρο τον Π. Διαμαντόπουλο, μέλος της διοίκησης του ΕΚΤ και γραμματέα τον Μ. Μαντέλλα, πρώην πρόεδρο του ΕΚΤ) παρουσίαζε 294 ψηφίσαντες και 15 αντιπροσώπους στο ΕΚ. Με την πραγματοποίηση πραγματικών εκλογών είχε 64 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους!
  • Επίσης, άλλα δύο τέτοια «σωματεία», το «Εργαζομένων στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος», που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και παρουσίαζε 393 ψηφίσαντες και 20 αντιπροσώπους, και το «Οικοδόμων Διαλεχτού και Περιχώρων», που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ και παρουσίαζε 235 ψηφίσαντες και 12 αντιπροσώπους, εντέλει δεν έκαναν καθόλου εκλογές, για προφανείς λόγους...

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ