Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Ρατσιστικές κορόνες προς άγραν ψήφων

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Κορόνες ρατσιστικής ρητορικής σε βάρος των Αράβων πολιτών του Ισραήλ, προκειμένου, πιθανώς, να «ρυμουλκήσει» τους ψηφοφόρους μικρών κομμάτων φανατικών Ορθόδοξων Εβραίων, έβγαλε χτες η σελίδα του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο «Facebook», Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ρεπορτάζ ισραηλινών ΜΜΕ ανέφεραν ότι για ώρες οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Νετανιάχου, στα Εβραϊκά, καλούνταν να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα, Λικούντ, και να εξασφαλίσουν πως το ίδιο θα πράξουν συγγενείς και φίλοι, επειδή σε διαφορετική περίπτωση «οι Αραβες θα μας εκμηδενίσουν όλους, γυναίκες, παιδιά και άνδρες»! Στο ίδιο μήνυμα επίσης αναφέρεται ότι ο Νετανιάχου ασκεί «τη δεξιά πολιτική ενός εβραϊκού κράτους, ενισχύει την ασφάλεια και (δημιουργεί) ένα ισχυρό Ισραήλ».

Το μήνυμα προκάλεσε, όπως αναμενόταν, έντονες αντιδράσεις, αναγκάζοντας τον εκπρόσωπο του Νετανιάχου να αποδώσει το ρατσιστικό μήνυμα σε «λάθος συνεργάτη», για το οποίο τάχα δεν είχε καμία γνώση ο απερχόμενος πρωθυπουργός...

Μολονότι μέχρι τις κάλπες της 17ης Σεπτέμβρη δεν αποκλείονται και άλλα τέτοια «κρούσματα», είναι ωστόσο γνωστό πως οι πράξεις της κυβέρνησης είναι μακράν χειρότερες από τη ρητορική. Επί Νετανιάχου, και ιδιαίτερα μετά την εκλογή του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ, οι κλοπές παλαιστινιακής γης από οργανωμένα συμφέροντα Εβραίων εποίκων αυξήθηκαν κατακόρυφα σε όλη τη Δυτική Οχθη και ιδιαίτερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τα τελευταία στοιχεία της ισραηλινής οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα» (Peace Now) διαπιστώνουν ότι από το 2017 (οπότε εξελέγη ο Τραμπ) οι ισραηλινές κατοχικές αρχές ενέκριναν την ανέγερση 1.861 οικιστικών μονάδων Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Ανατ. Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για αύξηση 60% από το 2015.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ