Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καταγγελίες για καθυστέρηση

Με τραγικό τρόπο έρχονται, για πολλοστή φορά, στην επιφάνεια οι επικίνδυνες και εγκληματικές συνέπειες της διαχρονικής πολιτικής εμπορευματοποίησης, υποβάθμισης και υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Νέα ερωτήματα έρχεται να προσθέσει ο θάνατος, χτες, του γνωστού τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν νωρίς το μεσημέρι το φως της δημοσιότητας, τα ξημερώματα της Δευτέρας ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο για επείγον περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου λόγω έλλειψης προσωπικού δεν υπήρχε βάρδια εκείνη την ώρα. Η κλήση έγινε στις 4.27 το πρωί στην περιοχή Πτελεός Μαγνησίας, όπου διέμενε ο τραγουδοποιός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΚΑΒ, «η κλήση διαβιβάστηκε στο ΕΚΑΒ σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (ΚΙΜ), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05.10 (σ.σ. δηλαδή το ασθενοφόρο έφτασε 45 λεπτά αργότερα). Η Ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού (...) ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06.18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου».

Να σημειωθεί ότι η απόσταση από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού μέχρι τον Πτελεό είναι 30 χιλιόμετρα, ενώ από τον Βόλο, απ' όπου ξεκίνησε το ασθενοφόρο, είναι 70 χιλιόμετρα, με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός και κακοτράχαλος δρόμος.

«Οσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του ΚΥ Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση», είναι η απάντηση του ΕΚΑΒ, όπως προωθήθηκε από το υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ