Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Την έκπληξη οι Δομινικανοί, ίδρωσαν οι ΗΠΑ

Οι Δομινικανοί πήραν την πρόκριση στους «16» αφήνοντας εκτός τη Γερμανία

Associated Press

Οι Δομινικανοί πήραν την πρόκριση στους «16» αφήνοντας εκτός τη Γερμανία
Η νίκη της Δομινικανής Δημοκρατίας επί της Γερμανίας και η αγχωτική επικράτηση στην παράταση των ΗΠΑ επί της αξιόμαχης Τουρκίας ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν τα αγωνιστικά δρώμενα στη χτεσινή 2η αγωνιστική των ομίλων 5-8. Στον 7ο όμιλο οι Δομινικανοί έκαναν τη σπουδαιότερη έκπληξη μέχρι στιγμής στη διοργάνωση αφού επικρατώντας με 70-68 της Γερμανίας έφθασαν τις δύο νίκες σφραγίζοντας την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Αντίθετα, με δύο ήττες η ευρωπαϊκή ομάδα είπε «αντίο» στα όνειρα για παρουσία στους «16» και πλέον θα μπει στη διαδικασία των αγώνων κατάταξης. Χάρη στη σπουδαία άμυνα που κράτησε σε χαμηλά ποσοστά τους Γερμανούς και με... μαέστρο τον Γκέλβις Σολάνο οι Δομινικανοί κοίταξαν στα ίσα την αντίπαλό τους και έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, που ήταν από την αρχή ντέρμπι. Αντίθετα, η Γερμανία έδειξε να τα περιμένει όλα από τους δύο ΝΒΑερ Τάις - Σρούντερ και δεν μπόρεσε να βρει παραπέρα λύσεις. Από τον ίδιο όμιλο η Γαλλία εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» με την εύκολη νίκη επί της Ιορδανίας με 103-64.

Στο πλέον συναρπαστικό ματς της διοργάνωσης μέχρι τώρα οι ΗΠΑ ...ίδρωσαν αρκετά να κάμψουν την αντίσταση της Τουρκίας και να νικήσουν στην παράταση με 93-92 σε αγώνα για τον 5ο όμιλο. Σε ένα παιχνίδι λεπτών ισορροπιών τους Αμερικανούς γλύτωσε απ' τα χειρότερα ο Μίντλετον με δύο εύστοχες βολές λίγο πριν από το φινάλε ενώ από την άλλη οι Τούρκοι υστερώντας σε αυτό το σημείο έχασαν δύο φορές την ευκαιρία στην κανονική διάρκεια και στην παράταση να κάνουν τη σπουδαία έκπληξη. Στον ίδιο όμιλο τις ελπίδες πρόκρισης κράτησε ζωντανές η Τσεχία μετά την νίκη της επί της Ιαπωνίας με 89-76.

Το εισιτήριο για τους «16» σφράγισαν από τον 8ο όμιλο Λιθουανία και Αυστραλία που διπλασίασαν τις νίκες τους επικρατώντας αντίστοιχα του Καναδά με 92-69 και της Σενεγάλης με 81-68.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ