Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Μισά... χαμόγελα

Κατά το ήμισυ μοιράστηκαν τα χαμόγελα στις ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του πόλο. Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη δικαιούνται τη χαρά των πανηγυρισμών, αφού εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπελλούχων αντίστοιχα. Αντίθετα Παναθηναϊκός και Εθνικός αποχαιρέτησαν νωρίς - νωρίς το Λεν Τρόφι, αφού αποκλείστηκαν από τους ομίλους τους.

Πρόκριση... θρίλερ

Η νίκη του Ολυμπιακού στο τελευταίο παιχνίδι επί της ισπανικής Μπαρτσελονέτα με 6-5 ήταν αυτή που σφράγισε το εισιτήριο των πρωταθλητών για την οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα του Σαββάτου από την Ντιναμό Μόσχας με 5-4 έφερε τους «ερυθρόλευκους» με την πλάτη στον τοίχο στον τελευταίο αγώνα. Και τα κατάφεραν, έστω εάν ο αγώνας εξελίχθηκε σε θρίλερ. Αρχικά ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα και με το τέλος της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Στους ίδιους ρυθμούς συνέχισε η ομάδα του Ζόλταν Κάσας και στο δεύτερο επτάλεπτο και παρέμεινε μπροστά με 6-4. Αλλά από εκείνη τη στιγμή και πέρα οι Πειραιώτες έπαθαν ολικό «μπλακ άουτ» και οι Ισπανοί μείωσαν σε 6-5. Η καλή άμυνα όμως έδωσε τελικά τη νίκη στους γηπεδούχους και τελικά το... εισιτήριο για την οκτάδα.. Τα εφτάλεπτα: 2-1, 4-3, 0-0, 0-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Καλακόνας 3, Βλοντάκης, Θωμάκος, Ψύχος.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ: Μπένιτς 2, Λέτιτσα, Ντ. Μόρο, Ι. Μόρο

Στο άλλο ματς της ημέρας η Ντιναμό Μόσχας επικράτησε άνετα της Ντιναμό Κιέβου με 11-5 και κατέκτησε την πρώτη θέση. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:. Ντιναμό Μόσχας 6, Ολυμπιακός 4, Μπαρτσελονέτα 2, Ντιναμό Κιέβου 0.

«Διά χειρός»... Μάζη

Στα προημιτελικά του Κυπελλούχων βρέθηκε η Βουλιαγμένη που στον τελευταίο αγώνα του ομίλου στη Βαρκελώνη πήρε σπουδαία νίκη επί της Διναμό Βουκουρεστίου με 8-5. Σημειώνεται ότι το Σάββατο είχε ηττηθεί από την «οικοδέσποινα» Μπαρτσελόνα με 9-7. Στο παιχνίδι με τους Ρουμάνους Οι «μπέμπηδες» έφθασαν στην επικράτηση πιάνοντας πολλή σπουδαία απόδοση στο τελευταίο μέρος της συνάντησης με τους Ρουμάνους και έχοντας σαν κορυφαίο τον Δημήτρη Μάζη. Τα εφτάλεπτα: 2-1, 1-3, 1-1, 4-0

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Μάζης 3, Αρόγιο 2, Γ. Αφρουδάκης 2, Κουτσογιάννης. ΝΤΙΜΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ: Φιρεστεάνου 2, Αντρέι 2, Ράντου

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπαρτσελόνα πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα, αφού συνέτριψε την Γκίνες με 34-2. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:. Μπαρτσελόνα 6, Βουλιαγμένη 4, Ντιναμό Βουκουρεστίου 2, Γκίνες 0.

Αποτυχία εις διπλούν

«Αντίο» είπαν και οι δυο εκπρόσωποί μας στο Λεν Τρόφι, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Εθνικός δεν τα κατάφεραν. Οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν από την Πριμόριε Ριέκα στη Γερμανία με 7-5 και τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ομίλου. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει ούτε στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του προκριματικού ομίλου. Οι «πράσινοι» γνώρισαν... βαριά ήττα με 9-4 από την Παρτιζάν Βελιγραδίου και αποχαιρέτησαν έτσι τα ευρωπαϊκά «σαλόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ