Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πάλη ενάντια στον πόλεμο

Στην Κεντρική Ασία τα αμερικανικά βομβαρδιστικά εξακολουθούν να «ξερνούν» θάνατο. Στο μακρινό Αφγανιστάν ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται. Ταυτόχρονα όμως μια δέσμη δράσεων, υποβοηθητικών του πολέμου, ξεδιπλώνεται και στις χώρες - μέλη της ΕΕ, ναρκοθετώντας κεκτημένα δικαιώματα και ελευθερίες των λαών. Το σύνολο των εξελίξεων επιβεβαιώνει περίτρανα πως στόχος των ιμπεριαλιστών δεν είναι η πάταξη της τρομοκρατίας, αλλά το μοίρασμα σφαιρών επιρροής, ο έλεγχος των πηγών πετρελαίου, φυσικού αερίου και των αγωγών μεταφοράς τους, η αύξηση των κερδών, η καταδυνάστευση όλων των λαών και των κινημάτων τους.

Στόχοι που έσπευσε να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση με την απλόχερη συγκατάθεση και στήριξη της ΝΔ. Τις πλάτες και των δύο βαραίνουν εγκληματικές ευθύνες για την πλήρη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, εμπλοκή που τεκμηριώνεται πλέον με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, όπως η συμμετοχή των βάσεων της Σούδας και του Ακτιου, η παροχή των αεροδρομίων, των λιμανιών και των αεροδιαδρόμων για την εξυπηρέτηση του πολέμου, η συμμετοχή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στη μόνιμη ΝΑΤΟική ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο, η ετοιμότητα άλλων πλοίων και μιας μοίρας μαχητικών αεροπλάνων κ.ά., αποκαλυπτικά του μεγέθους της ελληνικής συμμετοχής. Γενναιόδωρη άλλωστε ήταν και η «κατάθεσή» της, σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, για τον ευρωστρατό και την ευρωαστυνομία.

Η ελληνική κυβέρνηση, υπηρετώντας την πλουτοκρατία της χώρας μας, συμφώνησε και με τα νέα νομοθετικά μέτρα σε επίπεδο ΕΕ. Τα αντιδημοκρατικά, αυταρχικά, κατασταλτικά μέτρα που προωθούνται, δε στοχεύουν παρά στην ανάσχεση των λαϊκών κινημάτων, στο να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη της πάλης τους που θα προκύπτει όσο η άρχουσα τάξη, για να διευρύνει και να εδραιώνει τα συμφέροντά της, θα προχωρά στη λήψη νέων, πιο σφοδρών, αντιλαϊκών μέτρων σε όλους τους τομείς. Είναι πλέον πασιφανές πως ο πόλεμος διεξάγεται εναντίον όλων των λαών του κόσμου και του ελληνικού λαού. Αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας πως για την ΕΕ, όπως και για τις ΗΠΑ, τρομοκράτης είναι όποιος αγωνίζεται εναντίον της φιλομονοπωλιακής πολιτικής. Είναι οι λαοί που δυναμώνουν την πάλη τους εναντίον της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Με πάλη μαζική μπορεί και πρέπει να απαιτήσει τερματισμό του πολέμου, απεμπλοκή της Ελλάδας, απομάκρυνση των βάσεων, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά, αλλά πάντα εξίσου επικίνδυνη, πολιτική. Αυτή την πολιτική που ασπαζόμενη τα πολεμοκάπηλα σχέδια τον εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους, την ίδια που του στερεί δικαιώματα και ελευθερίες και που μόνο αντιπαλεύοντάς την μπορεί να τα υπερασπίσει και να τα διευρύνει. Η απάντηση των ανθρώπων του μόχθου δεν μπορεί να είναι άλλη από την άμεση, μαζική, αποφασιστική, κοινωνικοπολιτική πάλη στο δρόμο του Λαϊκού Μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ