Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Η αντικομμουνιστική ΕΕ δεν μπορεί να ξαναγράψει την Ιστορία των λαών

Ανακοίνωση καταγγελίας για τις ανιστόρητες φιέστες εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού

Την ανιστόρητη και επικίνδυνη προπαγάνδα εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό από την ΕΕ καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με αφορμή τις αντικομμουνιστικές δηλώσεις αξιωματούχων της για την 23η Αυγούστου, που έχει καθιερωθεί ως «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων».

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Οι εκπρόσωποι της ιμπεριαλιστικής ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι κυρίαρχη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ο αντικομμουνισμός. Με τις αντικομμουνιστικές φιέστες και την ανιστόρητη επιχείρηση να εξισώνουν τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού - αθωώνοντας το ναζισμό-φασισμό και τα εγκλήματά του - επιδιώκουν να θάψουν την ιστορική αλήθεια πως η ΕΣΣΔ και τα αντιστασιακά κινήματα των λαών με επικεφαλής τα Κομμουνιστικά Κόμματα είναι εκείνοι που τσάκισαν το φασισμό και απελευθέρωσαν τους λαούς από τον εγκληματικό ναζισμό.

Προσπαθούν να ξεχαστεί το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ έδωσε στον αγώνα 20 εκατομμύρια νεκρούς και περισσότερους τραυματίες, με ανυπολόγιστες ζημιές και υλικές καταστροφές. Οτι ακόμα και η μικρή Ελλάδα καθώς και άλλες χώρες πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Ενώ ήταν τα μονοπώλια των Αγγλογάλλων και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών πουν στήριξαν οικονομικά και πολιτικά την άνοδο του Χίτλερ ακόμα και στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου...

Γι' αυτό η ιμπεριαλιστική ΕΕ, με στόχο τη μακροημέρευση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που ευθύνεται για την άνοδο και τα εγκλήματα του φασισμού - ναζισμού επιχειρεί την αντιστροφή της πραγματικότητας για να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Να μη μαθαίνει η νεολαία την αλήθεια.

Ματαιοπονούν. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να ξαναγράψουν, διαστρεβλώνοντας, την Ιστορία, που γράφτηκε με το αίμα των λαών και σφραγίστηκε με τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Παραμένει άσβεστη και φωτεινή η ιστορική αλήθεια ότι ο σοσιαλισμός και η πρωτοπόρα πάλη της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, μαζί με τους λαούς και τα Κομμουνιστικά Κόμματα νίκησαν το φασισμό.

(...) Ως αντιστασιακοί καταδικάζουμε την προσπάθεια αθώωσης του ναζισμού και τις εκδηλώσεις δικαίωσης και απόδοσης τιμής στα ναζιστικά τάγματα των Ες Ες και τους συνεργάτες των ναζί στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, τους νέους αντιδραστικούς νόμους και τις διώξεις σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας, του ΚΚ Ουκρανίας και των εφημερίδων τους, την απαγόρευση της δράσης ΚΚ χωρών της ΕΕ, όπως της Βαλτικής, την απαγόρευση χρήσης κομμουνιστικών αντιστασιακών συμβόλων, την καταστροφή ιστορικών μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης.

Εμείς οι αγωνιστές της Αντίστασης, οι απόγονοι και οι φίλοι μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντικομμουνιστική ιμπεριαλιστική ΕΕ και σε κάθε προσπάθειά τους να παραχαράξουν την Ιστορία και να συκοφαντήσουν την προσφορά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού στους λαούς και με το τσάκισμα του ναζισμού, συμβάλλοντας στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στο σάπιο καπιταλισμό, για το οριστικό ξερίζωμα των αιτιών που γεννούν και αναπαράγουν το φασισμό και τιμώντας την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ