Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τους εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κοκκινιάς

Τους εκτελεσμένους του αιματοβαμμένου Μπλόκου της Κοκκινιάς, του Αυγούστου του 1944, τίμησε χτες με εκδήλωση που πραγματοποίησε στο κοινοτάφιο του Γ' Νεκροταφείου το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τα 75 χρόνια από το Μπλόκο, χαιρετισμό απηύθυνε ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της 17ης Αυγούστου του '44, στη μάχη που έδωσαν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, με ψυχή το ΚΚΕ, ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο αντικομμουνιστικό ξεσάλωμα της ΕΕ και στην προπαγάνδα εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό μέσα από την ιστορική παραχάραξη, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της. Θύμισε ότι στις 9 Μάη, μέρα της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, οι ηγέτες της ΕΕ, μεταξύ τους και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπέγραψαν τη διακήρυξη του Σιμπίου, ένα ακόμα μνημείο αντικομμουνισμού και δικαίωσης του φασισμού, με την απαράδεκτη αναφορά στο «σιδηρούν παραπέτασμα».

Στην εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών, στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Βαγγέλης Μάλαμας, μέλος του ΤΓ Πειραιά του Κόμματος, και εκ μέρους της ΚΝΕ η Σωτηρία Αγγελινιάδη, μέλος της ΚΕΟΕ της Οργάνωσης. Παραβρέθηκε επίσης ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στη Μάντρα της Κοκκινιάς, με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ