Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ
Αντιδράσεις για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων

Την αντίθεσή τους στις υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων, στο πλαίσιο του διαχωρισμού του νησιού σε δύο δήμους (Ανατολικής και Δυτικής Σάμου), εκφράζουν το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, που χτες προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο στο Βαθύ. Διεκδικούν οι όποιες μετακινήσεις να γίνουν μετά από οικειοθελή αίτηση των εργαζομένων και τα κενά να καλυφθούν με προσλήψεις.

«Τόσο ο ενιαίος δήμος όσο και οι δύο νέοι που δημιουργήθηκαν έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται στους δήμους, της συνεχούς υποχρηματοδότησης από το κράτος», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου. «Λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των δήμων θα δώσουν οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, ώστε να λειτουργούν σωστά όλες οι υπηρεσίες», τονίζει.

Στην Καλαμάτα

Σε νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις 26 συμβασιούχων από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 7 μ.μ., έξω από το Μέγαρο Χορού. Η συγκέντρωση θα γίνει την ώρα της προγραμματισμένης ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ