Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη στη Σάμο

Κινητοποίηση την άλλη Παρασκευή και στο ΠΑΓΝΗ

Συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο δημοτικό γήπεδο Καρλοβάσου, οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, απαιτώντας την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων Υγείας. Καλούν τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, γονέων και κηδεμόνων, τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και άλλους φορείς της Σάμου να πουν «φτάνει πια» και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο νεαρού που αντιμετώπισε καρδιολογικό πρόβλημα ενώ έπαιζε μπάσκετ σε υπαίθριο γήπεδο στο Καρλόβασι, βρέθηκε στο προσκήνιο η άκρως σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ. Οι ελλείψεις προσωπικού δεν περιορίζονται μόνο εκεί, αλλά αποτελούν πρόβλημα συνολικά για τις δομές Υγείας και το Νοσοκομείο της Σάμου.

Στην ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Δεν ανεχόμαστε ολόκληρο το νησί να είναι με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια, η Παιδιατρική κλινική να κινδυνεύει με κλείσιμο και να λειτουργεί μόνο με μία γιατρό, να λείπουν ειδικότητες και άλλες να είναι μονήρεις επειδή δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν ανεχόμαστε να μην μπορεί κάποιος να κάνει τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις ή να έχει την αναγκαία ιατρική φροντίδα και νοσηλεία λόγω ελλείψεων προσωπικού και μηχανημάτων ή να βάζει το χέρι στην τσέπη (αν έχει) για να μετακινηθεί εκτός Σάμου. Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν όλοι αυτοί που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση την Υγεία».

Στο ΠΑΓΝΗ

Σε συγκέντρωση την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), ενώ σχεδιάζουν πρωτοβουλίες σε συντονισμό με σωματεία και φορείς για τα σοβαρά προβλήματα στην Υγεία.

Μέσα στο δεκαήμερο από 15 έως 25 Σεπτέμβρη λήγουν οι συμβάσεις 15 εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ (νοσηλευτών, μαγείρων, καθαριστριών, τραπεζοκόμων), ενώ άλλοι 65 εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ και 11 επικουρικοί γιατροί θα βρεθούν επίσης αντιμέτωποι με τη λήξη των συμβάσεών τους μέχρι τον Μάρτη του 2020. Τα παραπάνω αναμένεται να επιδεινώσουν την ήδη άσχημη κατάσταση που υπάρχει όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ