Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
«Αγνωστη» αποστολή

Η ελλιπής γνώση του αντιπάλου προβληματίζει τον Ιωαννίδη

Sportidea

Η ελλιπής γνώση του αντιπάλου προβληματίζει τον Ιωαννίδη
Ταξίδι στο... άγνωστο περιλαμβάνει η δεύτερη αποστολή της Εθνικής Ανδρών για την προκριματική ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2003. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σήμερα στο Βουκουρέστι την εθνική Ρουμανίας (19.15, ΕΤ-1) με τον Γιάννη Ιωαννίδη να προβληματίζεται για τις ελλιπείς πληροοφορίες που αφορούν τους σημερινούς αντιπάλους. Οπως εξήγησε ο Ελληνας τεχνικός, μέχρις στιγμής τα στοιχεία που υπάρχουν για τους Ρουμάνους είναι... πενιχρά, αφού βασίζονται σε μια βιντεοκασέτα που έστειλε κάποιος Ελληνας φοιτητής. Μάλιστα επισήμανε το γεγονός ότι υπήρχε και η σημείωση ότι τα γκαρντ έχουν αλλάξει. Πάντως ο «Ξανθός» διευκρίνισε ότι φθάνοντας στη Ρουμανία θα υπάρχει η κασέτα με τον αγώνα που έδωσαν την Τετάρτη κόντρα στην Ισπανία και έτσι η πληροφόρηση αναμενόταν να γίνει πιο σαφής.

Ο προπονητής της Εθνικής συμπεριέλαβε όπως αναμενόταν και τους δώδεκα παίκτες, που έχει στη διάθεσή του, παρότι τρεις έχουν προβλήματα τραυματισμού (Τσαρτσαρής στους προσαγωγούς, Χαρίσης στους κοιλιακούς και Διαμαντόπουλος στο πέλμα). Ομως ο ιδιαίτερα σκληρός Ιωαννίδης είχε μια αφοπλιστική απάντηση για αυτό δηλώνοντας: «Η αποστολή είναι αποστολή. Οποιος δε θέλει να έρθει να πάει σπίτι του». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξαιτίας των λιγοστών στοιχείων για τους Ρουμάνους συνέστησε στους παίκτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα στο σημερινό παιχνίδι.

Οσον αφορά την πρεμιέρα της Εθνικής κόντρα στο Βέλγιο, που μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανική, τόσο για την ευρεία νίκη (88-49) όσο και για την καλή εμφάνιση, ο Ελληνας τεχνικός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή φιλοσοφίας: «Πρέπει να δουλεύουμε ομαδικά και να δίνει ο καθένας ό,τι μπορεί μέσα στο γήπεδο. Να βλέπει ο κόσμος ότι οι παίκτες δεν παίζουν για τα λεφτά, αλλά γιατί "πονάνε" την ομάδα». Από πλευράς παικτών ο Γιώργος Σιγάλας, αρχηγός της ομάδας, δήλωσε ευχαριστημένος από την παρουσία του Ιωαννίδη στην Εθνική: «Από τη στιγμή, που ανέλαβε ο νέος προπονητής είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε και να κάνουμε "πισωγυρίσματα". Θέλουμε χρόνο για να αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία του. Οσον αφορά τους σημερινούς αντιπάλους η Ρουμανία στηρίζεται κυρίως σε τρεις παίκτες που έχουν αποφοιτήσει από αμερικανικά πανεπιστήμια. Τους Ποπέσκου, Στανέσκου και Τσιοζίτσι. Οι δύο πρώτοι αγωνίζονται στο γερμανικό πρωτάθλημα και ο τελευταίος στο ιταλικό. Στην πρεμιέρα της ημιτελικής φάσης, πάντως, η Ρουμανία... «διαλύθηκε» από την Ισπανία (90-52).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ