Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ζητούν κάλυψη των κενών

Να δηλωθούν άμεσα τα πραγματικά λειτουργικά κενά στη Γερμανική Γλώσσα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο, ώστε αυτά να καλυφθούν, ζητούν τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και της ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου.

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γιατί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου δεν έδωσε στο υπουργείο Παιδείας τα δύο λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών ειδικότητας στη Γερμανική Γλώσσα στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα και με τη σχετική πρόταση του ΠΥΣΠΕ Λέσβου. Η δικαιολογία για την ενέργεια αυτή ήταν ότι τα κενά αυτά θα καλυφθούν από εκπαιδευτικούς αντίστοιχης ειδικότητας από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ομως, σύμφωνα με στοιχεία που πήραμε από τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας, η δικαιολογία αυτή είναι αβάσιμη και δεν ισχύει, τουλάχιστον για τα σχολεία της Λήμνου», σημειώνουν σε κοινό δελτίο Τύπου. Επισημαίνουν παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου εργάζεται μόνο ένας εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας, ο οποίος δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας της Λήμνου σε ώρες του συγκεκριμένου μαθήματος.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την πολιτική «εξοικονόμησης» εκπαιδευτικών, ελαστικών σχέσεων εργασίας και σταθερής υποβάθμισης των μαθημάτων ειδικοτήτων και ξένων γλωσσών και ζητούν: Να καλυφθούν τα σχολεία της Λήμνου με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Εδώ και τώρα 30.000 μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org