Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες για τις συνέπειες από το σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών που σημειώθηκε χτες το απόγευμα στην Ντενιζλί. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος μόλις 8 χιλιομέτρων και τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων ότι υπήρχαν «κάποιοι τραυματίες». Ορισμένα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για εγκλωβισμένους σε κτίρια που είχαν πέσει.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Ετοιμος να παραιτηθεί δήλωσε χτες ο πρόεδρος του πολωνικού κοινοβουλίου Μάρεκ Κουτσίνσκι, μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησε κυβερνητικό αεροσκάφος για ιδιωτικά ταξίδια, ορισμένα από τα οποία έκανε με την οικογένειά του. Η εξέλιξη σημειώνεται δύο μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 13ης Οκτώβρη.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δυνάμεις του τουρκικού στρατού ανακοίνωσαν χτες πως σε επιδρομή τους την περασμένη βδομάδα σκότωσαν δύο ύποπτους που επέβαιναν σε ΙΧ, σε περιοχή του αυτόνομου Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, και οι οποίοι φέρεται να ενέχονται στη δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη Οσμάν Κοσέ στις 17 Ιούλη.

ΜΟΣΧΑ.-- Δύο άτομα σκοτώθηκαν και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν στη διάρκεια πυραυλικής δοκιμής σε ναυτική βάση στην περιοχή Αρχαγγέλσκ της ρωσικής αρκτικής ζώνης. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι είχαν τριπλασιαστεί τα επίπεδα ραδιενέργειας στην κοντινή πόλη Σεβεροντβίνσκ, για 30 λεπτά.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε νοσοκομείο του Λονδίνου νοσηλεύεται με αρκετά σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα ένας αστυνομικός. Τραυματίστηκε από πενηντάχρονο οδηγό που του επιτέθηκε με μαχαίρι προσπαθώντας να διαφύγει από έλεγχο της τροχαίας επειδή δεν είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητό του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι αμερικανικές υπηρεσίες μετανάστευσης συνέλαβαν το βράδυ της Τετάρτης 683 μετανάστες χωρίς νόμιμες άδειες εργασίας και παραμονής, σε επτά μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στην Πολιτεία Μισισίπι. Η επιχείρηση θεωρείται η μεγαλύτερη του είδους που έχει γίνει ποτέ σε τόπους δουλειάς στις ΗΠΑ.

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.-- Η μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης του Πουέρτο Ρίκο, Βάντα Βάσκες, ορκίστηκε χτες υπηρεσιακή Πρόεδρος. Είναι ο τρίτος άνθρωπος που διορίζεται σε αυτό το πόστο μέσα σε μια βδομάδα εξαιτίας σειράς παραιτήσεων που προκάλεσε η απομάκρυνση του Προέδρου Ρικάρδο Ροσεγιό από τα καθήκοντά του, λόγω εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ