Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ
Συνέχεια του αγώνα ενάντια στις απολύσεις

Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στις επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων του νοσοκομείου αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Οπως υπογραμμίστηκε, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι κάθε φορά θεατές στο ίδιο αντιλαϊκό έργο, δεν μπορούν να είναι διαχρονικά όμηροι και ανακυκλώσιμοι, να είναι διαρκώς στην αβεβαιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι 24 εργαζόμενοι (νοσηλευτές, καθαριστές, τραπεζοκόμοι, μάγειροι) χάνουν τη δουλειά τους το δίμηνο Αύγουστο - Σεπτέμβρη, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και τα καλέσματα για υπομονή.

Το ίδιο ισχύει και για 11 νοσηλευτές που λήγουν οι συμβάσεις τους το αμέσως επόμενο διάστημα, η απόλυση των οποίων θα προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το Σωματείο καλεί τους διοικούντες να δώσουν λύση στο πρόβλημα που γνώριζαν ότι θα υπάρξει. Παράλληλα με την πάλη του για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, απαιτεί την αξιοποίηση οποιασδήποτε ρύθμισης για να παραταθεί η εργασία των 14 εργαζομένων, ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους και να μην αποδυναμωθεί το νοσοκομείο από το υπάρχον προσωπικό.

Οπως αποφάσισαν στη συνέλευσή τους, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συνέντευξη Τύπου έξω από τον χώρο των ΤΕΠ αύριο, Πέμπτη, μέρα λήξης της πρώτης σύμβασης, ενώ τη Δευτέρα 26/8 καλούν όλα τα Σωματεία Υγείας - Πρόνοιας του νησιού σε κοινή σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα, με προοπτική την οργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαμαρτυρία στη διοίκηση του ΓΝ Κεφαλονιάς

Παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς οργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων που προγραμματίζει ενάντια στα οξυμένα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και στις υπόλοιπες δομές του νησιού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεσα να έρθει νόμος για να συνεχίσουν να εργάζονται οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές(2024-02-27 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» οι ελλείψεις νοσηλευτών, μαιών και βοηθητικού προσωπικού(2022-11-17 00:00:00.0)
Κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης για το μειωμένο και εξαντλημένο προσωπικό(2021-10-06 00:00:00.0)
Τραγικές ελλείψεις και υποχρηματοδότηση στην Υγεία(2020-07-25 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τους συμβασιούχους δασεργάτες(2019-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ