Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κάθε νέος να πάρει θέση απέναντι στο έγκλημα

«Το θράσος των μεγάλων ξενοδόχων και των επιχειρηματιών του Τουρισμού προκύπτει από τους νόμους που στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ), νόμους που συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, εξαγγέλλοντας κυνικά την ενίσχυσή τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ.

«Αυτή είναι η "ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας", που τόσο μας διαφημίζουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του συστήματος. Τα "ρεκόρ" του Τουρισμού είναι χτισμένα πάνω στην εκμετάλλευση, στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην εργοδοτική τρομοκρατία. Αυτές τις συνθήκες γαλέρας αξιοποιεί το τουριστικό κεφάλαιο για να κερδοφορεί, μετατρέποντας τους νέους εργαζόμενους της χώρας μας σε σκλάβους», σημειώνει το Συμβούλιο Περιοχής.

Οπως υπογραμμίζει, δεν πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό», αφού αντίστοιχες μέθοδοι «φαίνεται να χρησιμοποιούνται και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας και φόβου, για να "βγαίνει η δουλειά" με 12ωρα, δίχως φαγητό και νερό».

«Οι "πρωτόγνωρες" αυτές συνθήκες για τους εργαζόμενους προκύπτουν από τη δίψα για "πρωτόγνωρα" κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες», σχολιάζει η ΚΝΕ. Καλεί τους σπουδαστές της Κέρκυρας που κάνουν την πρακτική τους, τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες για να βγάλουν τη σεζόν «να μη φοβηθούν», «να απευθυνθούν στα ταξικά σωματεία της περιοχής, στα Εργατικά Κέντρα, για να ζητήσουν βοήθεια, υποστήριξη, αλληλεγγύη».

«Κάθε νέος να πάρει θέση απέναντι σε αυτό το έγκλημα! Απέναντί τους οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι χρειάζεται να βρουν τη νεολαία οργανωμένη, αποφασισμένη να διεκδικήσει τη ζωή που της στερούν! Να δυναμώσει η οργάνωση, η διεκδίκηση απέναντι στην πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ - κεφαλαίου», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η ΚΝΕ, ενώ διαβεβαιώνει πως οι δυνάμεις της βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε νέου εργαζόμενου, κάθε σπουδαστή και πρακτικάριου, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ