Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ 2019
Εθνική για θετικές σκέψεις

Η Εθνική ανδρών που θα ταξιδέψει στην Κίνα παρουσιάστηκε επίσημα χτες από την Ομοσπονδία Μπάσκετ

Eurokinissi

Η Εθνική ανδρών που θα ταξιδέψει στην Κίνα παρουσιάστηκε επίσημα χτες από την Ομοσπονδία Μπάσκετ
Την επίσημη παρουσία της Εθνικής ομάδας ανδρών που θα ταξιδέψει στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στα τέλη του μήνα (31 Αυγούστου - 16 Σεπτέμβρη) πραγματοποίησε η Ομοσπονδία μπάσκετ. Σε αυτήν το «παρών» έδωσαν όλοι οι παίκτες της αποστολής, η τεχνική ηγεσία της Εθνικής καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Στην τοποθέτησή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αναφέρθηκε αρχικά στη δύσκολη προσπάθεια να κερδηθεί η πρόκριση από τα προκριματικά μιλώντας για πρωτόγνωρες καταστάσεις, που είχαν να κάνουν με την απουσία βασικών παικτών εξαιτίας της απόφασης της Euroleague να μη διακόψει την αγωνιστική δράση της. Μάλιστα, εξήρε τις προσπάθειες των συνολικά 35 παικτών που κλήθηκαν να βοηθήσουν την ομάδα στα λεγόμενα «παράθυρα της FIBA», τονίζοντας πως ο καθένας έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και σε συνδυασμό με την ιδανική οργάνωση και λειτουργία της Εθνικής έφεραν τη σημαντική πρόκριση. Μιλώντας για τη σημερινή ομάδα ο Ελληνας τεχνικός έκανε λόγο για ένα γκρουπ σπουδαίων ονομάτων, ποιοτικών παικτών και πάνω απ' όλα εξαιρετικών χαρακτήρων που δίνουν το δικαίωμα να γίνονται θετικές σκέψεις ενόψει της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο ο ομοσπονδιακός τεχνικός το χαρακτήρισε το δυσκολότερο, λέγοντας πως η παρουσία της Εθνικής σε αυτό αποδεικνύει ότι ανήκει σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Μιλώντας εκ μέρους των παικτών ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης αποκάλυψε την αγωνία που έχει να βγει μπροστά η Εθνική προκειμένου να καταφέρει κάτι καλό καθώς της λείπει η διάκριση την τελευταία δεκαετία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε μεταξύ άλλων για το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ και των Ελλήνων παικτών, το οποίο χαρακτήρισε ανώτερο. Και επισήμανε το γεγονός πως η Εθνική ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε στα τελικά της Κίνας παρότι η ομάδα συγκροτήθηκε με μεγάλες δυσκολίες δίνοντας τα συγχαρητήριά του στα παιδιά που έφεραν την πρόκριση και σήμερα δεν είναι μέλη της αποστολής. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αν και αναγνώρισε ότι η Εθνική πάει σε ένα δύσκολο ταξίδι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ