Παρασκευή 26 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανεβάζει ταχύτητες για το μεγάλο κεφάλαιο

Ανεβάζει ταχύτητες η κυβέρνηση ΝΔ για το κεφάλαιο και την υλοποίηση «εμβληματικών επενδύσεων», όπως τις χαρακτηρίζει, διασφαλίζοντας τους καλύτερους δυνατούς όρους κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη βάση συσκέψεων που έγιναν προχτές με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα του Ελληνικού, «επένδυση» για την οποία, όπως είπε και ο Αλ. Τσίπρας στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έτρεξε» το 95% των διαδικαστικών, χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σπ. Λάτση για μιάμιση ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, η συνάντηση έγινε σε «εξαιρετικό κλίμα» και ο πρωθυπουργός «ανέδειξε» την «ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης». Επίσης, «συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σημαντική αυτή επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου»...

Λέγεται, επίσης, ότι οι δυο πλευρές έβαλαν στόχο οι «μπουλντόζες» να μπουν στο στόχο μέχρι το τέλος του 2019. «Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα. Εχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της διοικήσεως για να πάμε γρηγορότερα», δήλωνε πρόσφατα για το θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης.

Αλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας διαβεβαίωνε την Τρίτη ότι «οι τρεις ΚΥΑ που ακόμη εκκρεμούν, δηλαδή για το Μητροπολιτικό Πάρκο, τις ζώνες πολεοδόμησης και τις ζώνες ανάπτυξης, θα έχουν εκδοθεί μέχρι τις 10/8».

Προηγούμενα, πτυχές της υπόθεσης συζητήθηκαν στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Τουρισμού, όπου ανήγγειλε την εκπόνηση ενός δεκαετούς σχεδίου για τον κλάδο, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, «σε συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού», όπερ σημαίνει με τα «θέλω» των μεγαλοξενοδόχων και λοιπών μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου στο τραπέζι. «Θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης, στην εκπόνηση του νέου προγράμματος για τον ελληνικό τουρισμό», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Εστειλε, δε, σήμα ότι θα στοιχίσει την κρατική μηχανή στα τέτοια προτάγματα, λέγοντας ότι «θέτουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν».

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και ειδικότερα: Το φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την πολυδιαφημισμένη μείωση ΕΝΦΙΑ και την παρουσιαζόμενη ως βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, το λεγόμενο διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις διαφόρων υπουργείων π.χ. «για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ», «διορθωτικές παρεμβάσεις στους Ποινικούς Κώδικες», την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια (κατατίθεται στη Βουλή τη Δευτέρα, εισάγεται στην αρμόδια Επιτροπή την Τρίτη, ψηφίζεται έως τις 8/8) και το πολυνομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» που κατατέθηκε στη Βουλή αργά χτες το βράδυ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ευκαιρίες» για το μεγάλο κεφάλαιο, ρεσιτάλ εμπαιγμού στον λαό(2023-06-10 00:00:00.0)
«Ανασυγκρότηση» της Β. Εύβοιας με γνώμονα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου(2021-11-12 00:00:00.0)
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ ψήφισαν από κοινού το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού(2021-03-25 00:00:00.0)
Ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ και ο Πομπέο στην Αθήνα(2019-09-20 00:00:00.0)
Υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στο κεφάλαιο(2016-08-25 00:00:00.0)
Δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, απειλές στο λαό(2011-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ