Παρασκευή 26 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο Σάντσεθ έχασε και τη δεύτερη ψηφοφορία

Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Copyright 2019 The Associated

Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή
ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) απέτυχε και χτες να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της ισπανικής Βουλής, καθώς δεν συγκέντρωσε ούτε σχετική πλειοψηφία σε σύνολο 350 βουλευτών, μετά το (προσωρινό...) ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με το νέο σχήμα της ισπανικής σοσιαλδημοκρατίας «Unidas Podemos».

Οι προγραμματικές δηλώσεις που παρουσίασε ο Πέδρο Σάντσεθ πήραν 124 ψήφους (των βουλευτών του PSOE και ενός τοπικού βουλευτή) και καταψηφίστηκαν από 155, ενώ 67 απείχαν.

Πλέον ξεκινά νέος γύρος παζαριών με ορίζοντα τα τέλη Σεπτέμβρη, που αν κι αυτά αποτύχουν, τότε θα προκηρυχθούν νέες εκλογές, μάλλον για τις αρχές Νοέμβρη.

Θυμίζουμε ότι στις βουλευτικές εκλογές του Απρίλη, το PSOE είχε πάρει 123 από τις 350 έδρες, ενώ το «Podemos» είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή έτοιμο «να εργαστεί προς την κατεύθυνση μίας κυβέρνησης συνεργασίας».

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις PSOE - «Podemos», η διαπραγματεύτρια του PSOE Κάρμεν Κάλβο διαμαρτυρήθηκε ότι «το "Podemos" ήθελε να διαχειρίζεται περισσότερο από τον μισό προϋπολογισμό (...) Μας ζήτησαν στην κυριολεξία την κυβέρνηση», αυτή είναι μία θέση «απολύτως μη ρεαλιστική από την πλευρά τους». Από την άλλη πλευρά, ο διαπραγματευτής των «Podemos» Πάμπλο Ετσενίκα δήλωσε ότι «δεν θα συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση ανεξαρτήτως κόστους...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ