Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ομοφωνία για την εξωτερική πολιτική

Οπως συνήθως έτσι και χτες δεν έγινε καμία μάχη για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Παρά τη «σκληρή κριτική» σε προσωπικό επίπεδο που άσκησε το τελευταίο διάστημα ο Θ.Πάγκαλος στον υπουργό Εξωτερικών για την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στην Τουρκία, χτες ως διά μαγείας, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ επήλθε η σύνθεση των απόψεων.

«Μαγική εικόνα», η οποία εξηγείται μόνο από το «παιχνίδι» των προσωπικών αντιπαραθέσεων μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, γιατί επί της ουσίας της πολιτικής που ακολουθείται απέναντι στην Τουρκία, ουδεμία διαφωνία υπάρχει.

Το θέμα των επιθέσεων που δέχεται το έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, ζητώντας να «σταματήσουν», γιατί αυτό και περιορίζει τη διαπραγματευτική του ισχύ και υπονομεύει το κόμμα ενόψει των εκλογών. Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του κάλυψε τον υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας ότι ακολουθεί την πολιτική που έχει επεξεργαστεί το κόμμα και η κυβέρνηση. Ο ίδιος ο Θ.Πάγκαλος υποστήριξε ότι τα όσα κυκλοφορούν και του αποδίδονται σε βάρος του Γ. Παπανδρέου είναι κατασκευές και «λιβελογραφήματα» των δημοσιογράφων!

Ετσι, λοιπόν, επήλθε η «σύνθεση», η οποία επιβεβαιώθηκε από την ομόφωνη υιοθέτηση των θέσεων για την εξωτερική πολιτική που συνέγραψε για τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο Θ.Πάγκαλος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ