Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόεδροι

ΔΕ ΛΕΜΕ εντυπωσιακή μεν η χτεσινή παρέμβαση Στεφανόπουλου στο κλίμα της εκλογολογίας, αλλά δε μάθαμε και τίποτε καινούριο! Μας είπε, δηλαδή, ότι δε γίνεται άλλη Βουλή να τον ψηφίσει και άλλη να τον εκλέξει, διότι γίνεται το Σύνταγμα λάστιχο!

Εν ολίγοις δε θα ήθελε να δει προκήρυξη εκλογών πριν τις 11 Μάρτη. Ε, εδώ που τα λέμε δεν περίμενε κανείς εκλογές τόσο νωρίς, εκτός πια αν εκεί στο ΠΑΣΟΚ έχουν αφηνιάσει. Γι' αυτό λέμε δε μάθαμε και τίποτε καινούριο.

Ισως το μόνο που κάπως να δημιουργεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν από τον Κ. Στεφανόπουλο, ο Ρέππας είχε πει με... άλλα λόγια ακριβώς τα ίδια. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συντονίστηκαν, χωρίς βέβαια να μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι έγινε εκούσια ή ακούσια.

Πάντως, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να τοποθετείται για τις επικείμενες εκλογές, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τη γνώμη του για το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν. Θεωρεί άραγε θετικό το ότι δε γίνονται με την απλή αναλογική; Το λέμε μόνο και μόνο γιατί πιο παλιά την είχε υποστηρίξει...

ΟΛΟ ΕΥΧΕΣ και αισιοδοξία μας δίνει αυτός ο Κόφι Ανάν, από τη Γενεύη, όπου γίνονται οι συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς για επίλυση του Κυπριακού και άλλα τέτοια και μάλιστα μέσα στο 2000. Αραγε πόση αξία, πλέον, μπορούν να έχουν τα λόγια του συγκεκριμένου πολιτικού άνδρα, παγκόσμιου επιπέδου; Αν κρίνουμε από τη στάση που κράτησε στον Πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, δε νομίζουμε και πολύ μεγάλη.

Εκτός πια αν του έχουν πει τίποτε σχετικό οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, οπότε ας μας πληροφορήσει κι ας αφήσει τις δηλώσεις σιβυλλικού χαρακτήρα. Αλλωστε, αν θέλει πραγματικά να πει κάτι για την υπόθεση της Κύπρου, υπάρχουν αποφάσεις του Οργανισμού, του οποίου προΐσταται, με σαφέστατη θέση για το όλο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ