Παρασκευή 19 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επαγρύπνηση απέναντι στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στο Ασφαλιστικό

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να βάλουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς στο Ασφαλιστικό και να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κυρανάκη, ο οποίος έθεσε ανοιχτά ζήτημα παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης και της εμπλοκής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και στην κύρια σύνταξη.

Με νεότερες χτεσινές δηλώσεις του, ο κυβερνητικός βουλευτής επιχείρησε να αναδιπλωθεί σε ό,τι αφορά την κύρια σύνταξη, περιοριζόμενος στις επίσημες θέσεις της ΝΔ για το σύστημα των «τριών πυλώνων», εντούτοις δεν αναιρείται το γεγονός ότι στα «σκαριά» βρίσκεται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, με βάση τις πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κυρανάκη, για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις, επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση θα συνεχιστεί. Αποδεικνύουν ότι υπάρχει σταθερό σχέδιο ευθυγραμμισμένο με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, ώστε η Κοινωνική Ασφάλιση, η σύνταξη να μετατραπούν σε αποκλειστικά ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου με όχημα τη λειτουργία κεφαλαιοποιητικών συστημάτων, των επαγγελματικών ταμείων, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Το κράτος και η εργοδοσία με σταθερά βήματα απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη στην Κοινωνική Ασφάλιση, ανοίγεται με αυτόν τον τρόπο ακόμη καλύτερο πεδίο κερδοφορίας για την επιχειρηματική δράση στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης με ακόμη μεγαλύτερο κόστος για τους εργαζόμενους.

Οι αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν, με τελευταίο τον νόμο Κατρούγκαλου, έβαλαν τις βάσεις για να προωθηθεί αυτή η κατεύθυνση ακόμη περισσότερο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτό θα σημάνει χειρότερες παροχές σε όλα τα επίπεδα, συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια για χιλιάδες εργαζόμενους που αποδεδειγμένα είναι οι μόνοι που πληρώνουν για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Να βάλουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση. Προετοιμασία για την εργατική αντεπίθεση με μπροστά τις δικές μας ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ