Παρασκευή 19 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΔΕΡΜΑ
Προπαρασκευή για νέα Κλαδική στην ΠΣΟ

Στη συνεδρίαση της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Διεθνούς Κλαδικής Οργάνωσης των Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Ιούλη στο Κάιρο, πήρε μέρος η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), με τη συμμετοχή του προέδρου της, Βασίλη Σταμούλη.

Οπως αναφέρει η ΟΕΚΙΔΕ, η Επιτροπή «κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα και στην απόφαση για διεξαγωγή το 2020 Ιδρυτικού Συνεδρίου Κλαδικής Οργάνωσης σε διεθνές επίπεδο των εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα. Αποτελεί μια αναγκαία, θετική εξέλιξη για το συντονισμό απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου σε όλο τον κόσμο. Στην Ομοσπονδία μας (ΟΕΚΙΔΕ) ανατέθηκε η κατάρτιση σχεδίου καταστατικού της νέας οργάνωσης».

Συνάντηση με την WUCP Παλαιστίνης

Συνάντηση με τον συνδικαλιστή Μοχάμεντ Γιάγια από την WUCP Παλαιστίνης είχαν την περασμένη Τρίτη στελέχη του ΠΑΜΕ. Ο συνδικαλιστής επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΑΜΕ, ενημέρωσε τα στελέχη του για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, ενώ το ΠΑΜΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ