Τετάρτη 17 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Διασκέδασαν μαθαίνοντας με το πρωτότυπο παιχνίδι γρίφων!

Χρήσιμες γνώσεις, αλλά και όμορφες στιγμές διασκέδασης κέρδισαν οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρωτότυπο ομαδικό παιχνίδι γρίφων που ετοίμασε η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ για το Διήμερο, με τίτλο «Καταρρίψαμε - Συνεχίζουμε».

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι μαθητές άπλωσαν το παιχνίδι τους σε όλο το χώρο της κατασκήνωσης, περνώντας από 5 σταθμούς, όπου κλήθηκαν να απαντήσουν σε γρίφους ερχόμενοι σε επαφή με σημαντικές στιγμές της Ιστορίας του λαϊκού κινήματος της χώρας μας κατά την περίοδο της Κατοχής, αλλά και της εποποιίας του ΔΣΕ. Επίκεντρο του παιχνιδιού ήταν η ιστορική Μάχη του Καρπενησίου τον Γενάρη του 1949, καθώς και οι πρωταγωνιστές της.

Ο όρκος του ΔΣΕ, μια προκήρυξη του 1947 που καλούσε αντάρτες του ΕΛΑΣ να ενταχθούν στις γραμμές του ΔΣΕ, ιστορικές φωτογραφίες από τον αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αλλά και ένα παζλ ήταν μερικά από τα στοιχεία του παιχνιδιού. Το κλειδί όμως ήταν ο ίδιος ο τίτλος, τον οποίο έπρεπε να αποκρυπτογραφήσει κάθε ομάδα μέσα από σήματα Μορς. Το «Καταρρίψαμε - Συνεχίζουμε» ήταν το μήνυμα μιας ομάδας μαχητριών του ΔΣΕ που εκτέλεσαν με επιτυχία την αποστολή τους να καταρρίψουν αναγνωριστικό μαχητικό αεροπλάνο του κυβερνητικού στρατού στη Μάχη του Καρπενησίου!

Το παιχνίδι συνεχίστηκε και το Σάββατο το πρωί, ενώ νικήτριες ομάδες με τον καλύτερο χρόνο αποκρυπτογράφησης αναδείχθηκαν η ομάδα «Τρέχα γύρευε» από την Α' Αθήνας και στην κατηγορία των μικρότερων μαθητών από την παιδική κατασκήνωση της ΚΝΕ, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα «Los companieros» από τη Στερεά Ελλάδα.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ