Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αποχωρήσεις και προαναγγελία νέου μορφώματος

Νέες αποχωρήσεις είχαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, με αποχώρηση το Σάββατο του υπόδικου χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Ι. Λαγού και δεκάδων στελεχών, μεταξύ αυτών και των υπόδικων Γιώργου Γερμενή («Καιάδας»), Νίκου Κούζηλου, Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Ταυτόχρονα, με σχετικές δηλώσεις τους οι υπόδικοι κατηγορούμενοι στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης προαναγγέλλουν και δημιουργία νέου φορέα.

Συγκεκριμένα, μετά την ανεξαρτητοποίησή του, ο υπόδικος Ι. Λαγός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις...». Και συνεχίζει δίνοντας την υπόσχεση «ότι εγώ και οι υπόλοιποι συναγωνιστές μου οι οποίοι με ακολουθούν στον αγώνα τον οποίο θα κάνουμε, θα αγωνιστούμε για τιμή, για Ελλάδα, για ορθοδοξία...».

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι μαζί του μεταξύ άλλων ονομάτων ανά την επικράτεια θα είναι και οι υπόδικοι Γιώργος Γερμενής («Καιάδας»), Νίκος Κούζηλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης Ζωγράφος.

Σε σχετική δήλωση και ο υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Α' Πειραιά Νίκος Κούζηλος έκανε λόγο για «άρνηση της ηγεσίας του κόμματος να δει τα αυτονόητα» και για «εκσυγχρονισμό της ιδεολογικής πλατφόρμας και προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

Και ο πρώην βουλευτής και υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις, προαναγγέλλει επί της ουσίας τη δημιουργία «νέου φορέα». Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το να βλέπω παθητικά τη Χρυσή Αυγή να αποσυντίθεται, συνεπεία αλλεπάλληλων λαθών, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά μου και δεν αρμόζει στις θυσίες μου». Και κάνει λόγο για «έναν νέο φορέα που εδραιώνεται δυναμικά σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Από την πλευρά της, η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή σε σχετική ανακοίνωση «καταδικάζει κατηγορηματικά την δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση του Λαγού και καλεί τον αποχωρήσαντα ευρωβουλευτή Λαγό να παραδώσει την έδρα στο κόμμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ανεξάρτητος πλέον υπόδικος ευρωβουλευτής Ι. Λαγός διόρισε ως συνεργάτιδά του στην Ευρωβουλή την Μαρία Μαργέτη, δικηγόρο και σύζυγο του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ενώ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος είχε ζητήσει από τον Ι. Λαγό τον διορισμό στην Ευρωβουλή στενού συγγενικού προσώπου του Χρήστου Παππά, κάτι όμως που ο Ι. Λαγός αρνήθηκε.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι με σχετική δήλωση έχει αποχωρήσει πρόσφατα και ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και στέλεχός της, Δ. Βογιατζής. Ο εν λόγω, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της ναζιστικής οργάνωσης πριν λίγους μήνες, αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή «συμμορία» και αποκάλυψε απειλές βίας για «σπασμένα κεφάλια» από έτερο μάρτυρα υπεράσπισης και στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, τον Αγγελο Ιωάννου...

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για «Συνεργείο», ομόφωνα ένοχος ο Πετράκης

Στο μεταξύ, σήμερα 16 Ιούλη απολογούνται οι κατηγορούμενοι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο που δικάζει τη ναζιστική χρυσαυγίτικη δολοφονική επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013. Θυμίζουμε ότι εκτός των άλλων κατηγορούμενοι είναι και οι δύο τότε χρυσαυγίτες βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης Ι. Λαγός και Ν. Μίχος. Ο Μίχος, που έχασε πλέον τη βουλευτική του ιδιότητα, έχει προαναγγείλει ότι θα έρθει να απολογηθεί και «θα πει πολλά όταν θα έρθει η ώρα».

Αναμένεται τι στάση θα κρατήσει ο υπόδικος Ι. Λαγός, που είναι πλέον ευρωβουλευτής, για το αν θα απολογηθεί ή όχι. Από τα βίντεο, τις φωτογραφίες και τις καταθέσεις αστυνομικών, έχει προκύψει η παρουσία του βουλευτικού του αυτοκινήτου στην περιοχή της επίθεσης, ενώ αναγνώστηκαν και τα sms του κινητού του, από όπου προκύπτουν η αυτοπρόσωπη παρουσία του και ο ρόλος του στην οργάνωση της επίθεσης.

Στο μεταξύ, ομόφωνα ένοχος και χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών κρίθηκε την Παρασκευή από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ο χρυσαυγίτης προπονητής από το Λασίθι Γιώργος Πετράκης, που πριν από 18 χρόνια βίασε μια 14χρονη τότε αθλήτρια. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 χρόνια. Ο 58χρονος σήμερα γυμναστής είχε καταδικαστεί πρωτόδικα 12 χρόνια και είχε αποφυλακιστεί με όρους, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, ενώ είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας, το 2013.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ