Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Ζημιές σε Αχαΐα και Ναυπακτία

Στο πλευρό των πληγέντων της Ναυπακτίας βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Νίκο Παπαναστάση

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με κατοίκους της περιοχής
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με κατοίκους της περιοχής
Τις ελλείψεις του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, έργων και υποδομών ανέδειξε για άλλη μια φορά η κακοκαιρία με την έντονη βροχόπτωση που έπληξε τα ξημερώματα της Κυριακής περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στο Δρέπανο έγινε από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία επιχείρηση απεγκλωβισμού 1.000 ατόμων που βρίσκονταν σε κέντρο διασκέδασης, λόγω κινδύνου υπερχείλισης του γειτονικού χειμάρρου. Μεγάλος αριθμός ατόμων απεγκλωβίστηκαν από υπόγεια κτιρίων, κατασκηνώσεις και οχήματα. Για ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στο Ρίο - Αντίρριο. Αναμένονταν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Μακύνειας και του Πλατανίτη στη Ναυπακτία.

Περιοδεία στις πληγείσες από τις έντονες βροχοπτώσεις περιοχές της Ναυπακτίας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Νίκο Παπαναστάση, και συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής.

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους πληγέντες αναδείχθηκαν οι κυβερνητικές ευθύνες για τις καταστροφές, ενώ το κλιμάκιο του ΚΚΕ επεσήμανε την αναλγησία της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Εγινε κατανοητό από τους πληγέντες ότι οι καταστροφές σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ζωικό και γεωργικό κεφάλαιο δεν αποτελούν προτεραιότητα στις πολιτικές υπέρ της αύξησης της κερδοφορίας των μεγάλων οικονομικών ομίλων, που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει τώρα να εφαρμόζει η ΝΔ.

Από πλημμύρα στη Ναυπακτία

INTIME NEWS

Από πλημμύρα στη Ναυπακτία
Σωτήρια για τους κατοίκους υπήρξε η επέμβαση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που με αυταπάρνηση αλλά και με ελλιπή υποδομή έδρασε αποτελεσματικά για τους πληγέντες.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση καταγραφή των ζημιών, την αποζημίωση στο 100% όλων των πληγέντων, την άμεση αποκατάσταση των ζημιών αλλά και τη λήψη μέτρων για τη μη επανάληψη παρόμοιων φαινόμενων. Σε δηλώσεις του ο Ν. Παπαναστάσης είπε επίσης πως θα διερευνηθούν οι καταγγελίες ότι κατά την κατασκευή της Ιόνιας Οδού δεν έχουν γίνει υδρολογικές μελέτες οι οποίες θα βοηθούσαν στην εκτόνωση των βρόχινων νερών.

Επικίνδυνη κατάσταση

Αναλυτικότερα, στην παλιά Εθνική Οδό Πάτρας - Αθήνας, στο ύψος χειμάρρου στο Δρέπανο, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και φερτών υλικών έκλεισε η γέφυρα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν περισσότεροι από 1.000 θαμώνες νυχτερινού κέντρου διασκέδασης που λειτουργεί στην περιοχή. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να κοπούν μπάρες και να επιτευχθεί η εκτροπή των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό προς Πάτρα.

Στην περιοχή των Μποζαΐτικων και του Αγίου Βασιλείου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων, ενώ δύσκολες ώρες πέρασαν και οι κάτοικοι στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή. Απεγκλωβισμοί πραγματοποιήθηκαν ακόμα στην Ιόνια Οδό, και συγκεκριμένα στο ύψος της Κλόκοβας. Το νερό που έπεσε ήταν τόσο πολύ που για αρκετή ώρα έκλεισε και η Ιόνια Οδός στο ύψος του Πλατανίτη, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται μετά από ώρες. Για τον ίδιο λόγο η Τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην κατευθύνονται στην Ιόνια Οδό.

«Χάθηκε» ο μισός δρόμος

INTIME NEWS

«Χάθηκε» ο μισός δρόμος
Η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ όσον αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, με τη βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και την παλιά Εθνική Οδό, και έτσι έγινε κατορθωτό να απεγκλωβιστούν οχήματα.

Δεκάδες άτομα που κινδύνευαν διέσωσε η Πυροσβεστική στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην Ιόνια Οδό.

Η σφοδρή βροχόπτωση κατέστρεψε περιουσίες και αρκετά σημεία του οδικού δικτύου στη Ναυπακτία. Στη Μακύνεια «μετακινήθηκε» το βουνό κάτω από τα τούνελ. Ζημιές σε σπίτια λόγω εισροής υδάτων, στην αγροτική οδοποιία από καταπτώσεις χωμάτινων όγκων, καθώς και σε ακτές λόγω φερτών υλικών, ήταν τα πρώτα προβλήματα που καταγράφονταν στην περιοχή της Ναυπακτίας και του Αντιρρίου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν εκ νέου λίγο μετά τις 8.15 χτες το πρωί σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα βρίσκονταν σε επιφυλακή, όπως επίσης η Πολιτική Προστασία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ