Παρασκευή 12 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Κ23
Τριπλή πρόκριση σε τελικούς

Χωρίς προβλήματα ο Εμ. Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Κ23

Eurokinissi

Χωρίς προβλήματα ο Εμ. Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Κ23
Iδανικά για την ελληνική αποστολή ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ21 που διεξάγεται στο Γκέβλε της Σουηδίας, αφού στη χτεσινή πρεμιέρα της διοργάνωσης υπήρξαν τρεις προκρίσεις σε τελικούς. Οι Μίλτος Τεντόλου στο τριπλούν και Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες διάκρισης από ελληνικής πλευράς, παίρνοντας την πρόκριση για τους τελικούς των αγωνισμάτων τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Οδυσσέας Μουζενίδης στη σφαιροβολία, επίσης εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό του αγωνίσματος.

Στο τριπλούν ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε γιατί θεωρείται φαβορί για το χρυσό και έπιασε το όριο για τον τελικό με ένα μόλις άλμα, στα 7,80 μ. Η επίδοση ήταν η τρίτη καλύτερη στον προκριματικό, ο Ελληνας άλτης όμως παραμένει ο επικρατέστερος για το πρώτο σκαλί του βάθρου, έχοντας φέτος 8,19 μ. στον ανοιχτό στίβο και 8,38 μ. στον κλειστό. Στο ίδιο αγώνισμα άτυχος στάθηκε ο Θανάσης Παπαδόπουλος, που έμεινε για λίγα εκατοστά εκτός 12άδας του τελικού, έχοντας καλύτερη επίδοση τα 7,40 μ. Ο τρίτος Ελληνας που συμμετείχε, ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, έμεινε κάτω από τις δυνατότητές του και με 7,19 μ. κατατέγη 19ος.

Εύκολη υπόθεση ήταν για τον Εμμανουήλ Καραλή η πρόκριση στον αυριανό (18.30) τελικό του επί κοντώ, αφού ξεπέρασε χωρίς πρόβλημα τα 5,20 μ. που ήταν το όριο για πρόκριση. Συνολικά 12 άλτες ξεπέρασαν τα 5,20 μ. κι έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα, δίχως να χρειαστεί να γίνει προσπάθεια στα παραπάνω ύψη και το όριο των 5,45 μ.

Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να εκτελέσει τρεις βολές, ουσιαστικά δεν είχε πρόβλημα να πιάσει το όριο πρόκρισης για τον τελικό, με καλύτερη επίδοση τα 18,75 μ., την έβδομη καλύτερη στον προκριματικό. Στον σημερινό τελικό ο Ελληνας ρίπτης θα χρειαστεί να ξεπεράσει το φετινό του ρεκόρ στα 19,18 μ. προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση ψηλά στην τελική κατάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ