Σάββατο 6 Ιούλη 2019 - Κυριακή 7 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Γιάννης ΚΑΜΠΑΝΤΑΪΔΗΣ

Μουσικός - κοντραμπάσο

Από την αρχή της ύπαρξής μου, λόγω οικογενειακής καταγωγής αλλά και αυτά τα δέκα χρόνια της κρίσης, όπου η χώρα μας επιλέχθηκε ως πειραματόζωο από το μεγάλο κεφάλαιο για να δούνε πόσο μπορεί να αντέξει τον εξευτελισμό ο άνθρωπος, συναντήθηκα και γνώρισα πολλούς ανθρώπους, τους οποίους τους εκτιμώ βαθιά και ειλικρινά! Ανθρώπους από όλο το φάσμα της αριστεράς και μη, ανθρώπους απίστευτα μορφωμένους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, επηρέασα και επηρεάστηκα, δεν είμαι πια ο ίδιος... Ανθρώπους που διαφωνήσαμε έντονα και αλλάξαμε πορείες αλλά ευτυχώς έμεινε η αγάπη μας για το πού βαδίζουμε χωρίς αγκυλώσεις και απολυτότητες!

Σε αυτά τα χρόνια που επικρατεί η ισοπέδωση της αρμονίας, η καταστρατήγηση της λογικής, η επιβολή για απώλεια μνήμης, η άποψη για ένα ισχυρό ΚΚΕ μοιάζει αναγκαία, γιατί απλά κανένας άλλος εντός Βουλής δεν υπερασπίζεται εμένα και εσένα που κάνουμε δύο και τρεις δουλειές, για εμένα και εσένα που δεν έχουμε πολλές φορές ελεύθερο χρόνο, για εμένα και εσένα που δεν ζητάμε πολλά, ζητάμε τα αυτονόητα, να ζούμε ειρηνικά, ελεύθερα, χωρίς να λαχανιάζουμε κάθε μέρα και αυτό να μην έχει αποτέλεσμα, αλλά παρ' όλα αυτά δηλώνουμε παρών, και χαμογελάμε!

Το διακύβευμα των εκλογών απαιτεί από όλους εμάς τους απλούς πολίτες να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση... Αλήθεια;; Οχι φυσικά, έχω να μεγαλώσω ένα παιδί και οφείλω να του δείξω ότι ο μόνος δρόμος είναι να αγωνίζεται, για να παραμείνει άνθρωπος, ελεύθερος, αξιοπρεπής, να έχει το δικαίωμα στο όνειρο, στην ποίηση, στην εργασία, στη μόρφωση, το δικαίωμα στην αγανάκτηση και το δικαίωμα στη μνήμη... Στην πιθανή ερώτησή του, λοιπόν εσύ μπαμπά τι έκανες τότε; Ξέρω ότι τουλάχιστον δεν τον πούλησα!

Τέλος η παιδική μου ίσως και βρεφική μνήμη γυρίζει στον παππού τον Στέργιο, που έζησε τα χρόνια του στις εξορίες, δύο εικονικές εκτελέσεις, δεν υπέγραψε ποτέ. Δεν έχω το δικαίωμα λοιπόν εγώ να συναινέσω.

Με σεβασμό και αγάπη στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης του καθενός μας, με την ευχή πάντα να συναντηθούμε επιτέλους, γιατί δεν μας χωρίζουν τόσα όσα νομίζουμε... γιατί καίγομαι μέσα μου, γιατί αγαπώ τη χώρα μου και τους ανθρώπους της, γιατί είναι ό,τι πιο ειλικρινές νιώθω αυτήν τη στιγμή, γιατί είμαι μουσικός και θέλω να εργάζομαι ως μουσικός στη χώρα μου!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ