Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
COPA AMERICA
Στον τελικό απέναντι στη Βραζιλία το Περού

Η νίκη επί της Χιλής έστειλε το Περού στον τελικό του Copa America κόντρα στη Βραζιλία

Associated Press

Η νίκη επί της Χιλής έστειλε το Περού στον τελικό του Copa America κόντρα στη Βραζιλία
Το Περού έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στον τελικό του Copa America στη Βραζιλία, αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Χιλή με το εμφατικό 3-0 στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Στον τελικό της Κυριακής (23.00 - ΕΡΤ) θα αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» Βραζιλία. Οι Περουβιανοί φτάνουν σε τελικό Copa America για πρώτη φορά από το 1975, όταν και κατέκτησαν τον μοναδικό τους τίτλο, νικώντας την Κολομβία σε τριπλό τελικό.

Απέναντι στη Χιλή το Περού πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση στο τουρνουά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικό και έθεσε τις βάσεις της μεγάλης νίκης, προηγούμενο 2-0 με τα γκολ των Φλόρες (21') και Γιοτούν (38'). Στην επανάληψη η Χιλή προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο δοκάρια, αλλά το Περού ήταν που σκόραρε και πάλι, με τον Γκερέρο στο 91' να κάνει το 3-0 και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Το καταστροφικό βράδυ της Χιλής ολοκληρώθηκε με χαμένο πέναλτι του Βάργκας στο 95'.

Επίσημη καταγγελία της Αργεντινής

Τα πολύ σοβαρά παράπονα που έχουν στην Αργεντινή ενάντια στη διαιτησία του ημιτελικού με τη Βραζιλία πήραν επίσημη μορφή.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας ζήτησε από τη Συνομοσπονδία Λατινικής Αμερικής το ηχητικό των ενδοεπικοινωνιών των διαιτητών με την αίθουσα του VAR, κυρίως για τις δυο επίμαχες φάσεις στις οποίες η «Αλμπισελέστε» ζήτησε πέναλτι (δικαίως) αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Οι Αργεντινοί καταγγέλλουν μέχρι και παρεμβάσεις στο σύστημα επικοινωνίας των διαιτητών από την ενδοεπικοινωνία της Ασφάλειας του Προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρο, που έδωσε το «παρών» στον αγώνα.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο διαιτητής έχει το δικαίωμα μη χρήσης του VAR αν έχει ξεκάθαρη γνώμη για μια φάση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ