Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ολοκληρώθηκαν άλλες δύο απολογίες χρυσαυγιτών

Ολοκληρώθηκαν στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, Κορκοβίλη, Μιχάλαρου. Και ο χρυσαυγίτης Κ. Κορκοβίλης, οδηγός απορριμματοφόρου, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του κοιμώμενος μέχρι τη 1 τη νύχτα της δολοφονίας, την οποία πληροφορήθηκε, όπως είπε, την άλλη μέρα από τα ΜΜΕ.

Οι απαντήσεις του αναλώθηκαν σε «είπα - ξείπα», σε «άλλα ακούνε τ' αυτιά μου» και γενικά στο ότι δεν τον αφορούσε ό,τι συνέβαινε γιατί οδηγούσε... Για το μήνυμα του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, που έλαβε και καλούσε στην ΤΟ Νίκαιας, έδωσε διαφορετικό χρόνο και δεν θυμόταν τι αφορούσε. Για την καταγεγραμμένη κλήση του, μετά τις 12 τη νύχτα και ενώ κοιμόταν, όπως είχε πει, ανακάλυψε... τελικά ότι ήταν ξύπνιος και βρισκόταν στη Δραπετσώνα για να πάρει ένα σάντουιτς πριν πάει στη δουλειά! «Πριν μας είπατε ότι κοιμόσασταν μέχρι τη 1, τώρα μας λέτε ότι μετά τις 12 ήσασταν στη Δραπετσώνα;», επισημάνθηκε από το δικαστήριο. «Στη δουλειά χτυπάμε κάρτα. Πιο νωρίς μπορούμε να πάμε, πιο αργά όχι...», ήταν η απάντηση.

Δεν ανήκε στην ασφάλεια (έτσι είπε), όμως λάμβανε πολλά σχετικά μηνύματα από την Τοπική, όπως «αύριο το πρωί όλη η ασφάλεια στην Τοπική στις 10.30. Κατάσταση σοβαρή», «Τα άτομα που είσαστε για αύριο 11 η ώρα στα γραφεία για να είσαστε στις 12 στη Δηλιγιάννη, παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός, όλοι στολή Νίκαιας».

«Στην Τοπική της Νίκαιας κάποια καθήκοντα, αρμοδιότητες;», ρωτήθηκε χαρακτηριστικά από το δικαστήριο. «Οχι, δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο. Δεν ήμουν ποτέ μέλος της ασφάλειας», απάντησε. «Μια σειρά μηνυμάτων που απευθύνονται σε σας και σας καλούν ως ασφάλεια; Είναι πολλά, δεν είναι ένα», του επισημάνθηκε.

Σε άλλες σχετικές ερωτήσεις του δικαστηρίου, «Ρωτήσατε τι σήμαινε το μήνυμα;», «Υπάρχουν πολλά μηνύματα που τελειώνουν με "εντολή Λαγού". Αυτό σας προβλημάτισε να ρωτήσετε;», «Ναι αλλά σε σας απευθύνεται, γιατί ειδικά σε μήνυμα η ενδυμασία, λέει "της πόλεως"», οι απαντήσεις του χρυσαυγίτη Κορκοβίλη ήταν του τύπου: «Οχι, δε με αφορά», «Το παντελόνι παραλλαγής εννοούνε», κ.λπ.

Για τη στρατιωτική εκπαίδευση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και τη σχετική συνομιλία του μετά τη δολοφονία Φύσσα, όπου ακούγεται να λέει πως «το μόνο αληθές είναι ότι, εντάξει, γινόταν στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδα», απάντησε ότι αναφερόταν σε ατομική εκπαίδευση όπου μετείχε ο ίδιος, με τα ΜΑΤ, το Λιμενικό, ενώ δεν ήταν πειστικός προς το δικαστήριο και για τα μηνύματα που αφορούσαν παραγγελίες για όπλα και πτυσσόμενα κλομπ...

Οσο για τις τηλεφωνικές κλήσεις με τον Καλαρίτη πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επανέλαβε και αυτός τα περί συλλυπητηρίων... Πλήρη άγνοια δήλωσε σχετικά με τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Και ο Αν. Μιχάλαρος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα. Οσο για τους τρεις αυτόπτες μάρτυρες που τον αναγνώρισαν έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» εξαιτίας του χαρακτηριστικού τατουάζ (ο μαίανδρος με το Ε), κατά τον χρυσαυγίτη «είναι φίλοι του Σ. Πουλικόγιαννη» (προέδρου του σωματείου της Ζώνης που υπέστη δολοφονική επίθεση). Για τη δολοφονία Φύσσα έμαθε και αυτός την επόμενη μέρα.

Και αφού είπε το... «ποίημα» ενάντια στο σωματείο της Ζώνης, ανέφερε ότι μιλούσε με τον Αγγο που βρισκόταν στο «Κοράλλι» για το προσφιλές τους θέμα, το καταστατικό για το χρυσαυγίτικο σωματείο (δουλεμπορικό) τους. «Είναι πολλά τα τηλεφωνήματα με τον Αγγο και λέτε ότι τον θέλατε να σας πει το ΑΦΜ για το καταστατικό. Αν το θυμόταν δεν θα σας το έλεγε στο πρώτο τηλεφώνημα; Αφού δεν σας έλειπε μόνο το ΑΦΜ του Αγγου, γιατί δεν πήρατε και τους υπόλοιπους να σας πουν τα ΑΦΜ τους; Θα μιλούσατε με τον δικηγόρο για το καταστατικό τα μεσάνυχτα;», ρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ερώτηση της προέδρου, «Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι ενώ όλοι βλέπατε καθημερινά τον Ρουπακιά στα γραφεία στη Νίκαια, η ηγεσία λέει ότι εκείνος δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή;», απάντησε: «Τι να σας πω; Εγώ δεν τον αρνήθηκα τον Ρουπακιά»...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org