Κυριακή 25 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη τα σπουδαία

Στην Καισαριανή θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός

Sportidea

Στην Καισαριανή θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός
Ελλείψει κλασικού ντέρμπι αλλά με πολύ σημαντικές, λόγω του βαθμολογικού τους ενδιαφέροντος αναμετρήσεις, ολοκληρώνεται σήμερα η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας. Σε άλλες εποχές η σημερινή κόντρα μεταξύ του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού στο Καυτατζόγλειο θα ήταν ντέρμπι ολκής, αλλά η χαμηλή θέση στη βαθμολογία του «γηραιού» σε σύγκριση με τους «πράσινους»... κλέβει κάτι από την αίγλη ενός μεγάλου ντέρμπι. Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι μεγάλοι της κατηγορίας αναμένεται να δοκιμάσουν τις αντοχές τους κόντρα σε απρόβλεπτους αντιπάλους, αφού η μεν ΑΕΚ υποδέχεται τον Ακράτητο, ενώ ο ΠΑΟΚ ρίχνεται σε μια «καυτή» έδρα σ' αυτή της Ξάνθης. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις κόντρες που σήμερα θα τραβήξουν τα βλέμματα των φίλων του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Σε ένα γήπεδο, που ο Γιάννης Κυράστας γνωρίζει πολύ καλά, αναμένεται σήμερα να παρατάξει την ομάδα του με μοναδικό σκοπό την απόκτηση των τριών βαθμών. Η νίκη επί του Αρη την περασμένη αγωνιστική έδωσε φτερά στους «πράσινους», οι οποίοι θεώρησαν ότι άρχισαν να μπαίνουν σε τροχιά αγωνιστικής ανόδου, όσον αφορά στις εγχώριες αναμετρήσεις τους. Ετσι, σήμερα κόντρα στον Ηρακλή, στο Καυτατζόγλειο (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην κορυφή, χωρίς βαθμολογικές απώλειες, έστω και αν η κούραση από τις πρόσφατες ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ίσως αποτελέσει εμπόδιο στο σημερινό ματς. Από την άλλη, ο γηπεδούχος, θα επιδιώξει πάση θυσία να πάρει τη νίκη προκειμένου να αλλάξει άρδην το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των Θεσσαλονικέων και να συνεχίσει με... άλλον αέρα την πορεία του στο πρωτάθλημα. Εστω και αν πριν μέρες ο παίχτης του «γηραιού» Παναγιώτης Δρούγας αστειευόμενος είχε πει: «Μετά από αυτό που έγινε κόντρα στον Εθνικό Αστέρα, λέω να μην παίξουμε καλά με τον Παναθηναϊκό, να κάνουμε μία μόνο ευκαιρία και να κερδίσουμε με μισό μηδέν»... Δεν παρέλειψε δε να τονίσει πώς η ομάδα του μπορεί να βγει από τη δύσκολη θέση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς οι παίκτες θα βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Είμαι αισιόδοξος γιατί ο Ηρακλής έχει καλούς παίκτες και αδικείται από τη θέση που έχει στη βαθμολογία».

Το πλέον ενδιαφέρον ματς θα γίνει στο Καυτατζόγλειο ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟ

Sportidea

Το πλέον ενδιαφέρον ματς θα γίνει στο Καυτατζόγλειο ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟ
Εκτός, όμως από την κόντρα στο Καυτατζόγλειο, άλλη μία, ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται σήμερα να συγκεντρώσει τα βλέμματα. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ακράτητο (15.00), σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι γηπεδούχοι θέλουν να αποφύγουν το στραβοπάτημα προκειμένου να μη... χαρίσουν έδαφος στους υπόλοιπους μνηστήρες της πρωτιάς. Αλλωστε, για να παραμείνει στην κορυφή, στην οποία μετά από πολύ δουλειά βρέθηκε, θα χρειαστεί να παλέψει πολύ και να δείξει σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο σε κάθε αγώνα. Πάντως, ο τεχνικός της «Ενωσης», Φερνάντο Σάντος, θεωρεί ότι η ομάδα του έχει δυναμώσει πολύ και σκοπός της είναι να δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε μας έχουν δυναμώσει». Από την άλλη ο Ακράτητος θα προσπαθήσει για το... θαύμα, εκμεταλλευόμενος την κούραση των «κιτρινόμαυρων».

Για ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, ρίχνεται σήμερα στη μάχη της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος η Ξάνθη, η οποία φιλοξενεί στο γήπεδό της τον ΠΑΟΚ (19.00). Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γνωρίζει πολύ καλά ότι η έδρα των «ακριτών» είναι «τραχιά» και επιδίωξή του τις προηγούμενες μέρες ήταν να κρατήσει ήρεμους τους παίχτες του, ούτως ώστε να έχουν σήμερα «καθαρό» μυαλό και σοβαρότητα. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, μετά την αναμέτρηση με το Αιγάλεω συνειδητοποίησε ότι οι παίχτες του δεν ήταν ήρεμοι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι απουσίες που είχαμε επηρέασαν την εμφάνισή μας και παρότι επιβάλλαμε το ρυθμό μας μετά το γκολ που δεχτήκαμε, δεν είχαμε ηρεμία και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι, είχαμε περισσότερη απλότητα στο παιχνίδι μας κι εκμεταλλευτήκαμε τον κενό χώρο». Οι βαθμοί άλλωστε, για το «Δικέφαλο» τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι πολύτιμοι, αφού αν και είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς, δεν απέχει πολύ από τον 3ο Παναθηναϊκό (11β.) και τον τέταρτο ΟΦΗ (10β.), πράγμα που σημαίνει ότι η πρόσβαση στις κορυφαίες θέσεις δεν αποτελεί αβάσιμο στόχο.

Σε άλλο σημερινό ματς, κεκλεισμένων των θυρών ο Πανιώνιος φιλοξενεί την Παναχαϊκή (15.00). Οι Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία θέλουν οπωσδήποτε να βγουν νικητές από το ντέρμπι των χαμηλών στρωμάτων της βαθμολογίας, έτσι ώστε να μπουν πάλι σε ανοδική τροχιά. Το ίδιο όμως θέλουν και οι Πατρινοί, οι οποίοι μέχρι ώρας δεν έχουν καταφέρει να βρουν το ρυθμό τους στο πρωτάθλημα, και μέσα σε μια «άχρωμη» έδρα θα επιδιώξουν να ανεβάσουν την ψυχολογία της ομάδας.

Οσον αφορά στο υπολειπόμενο παιχνίδι της αγωνιστικής, πρόκειται για το ντέρμπι των ουραγών του βαθμολογικού πίνακα μεταξύ του Αιγάλεω και του Ιωνικού (Νίκαιας, 15.00). Μετά την ήττα τους στην 6η αγωνιστική οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να χαρίσουν στην ομάδα τους, τους πρώτους της τρεις βαθμούς, κάτι για το οποίο πάντως θα παλέψουν με «νύχια και δόντια» και οι φιλοξενούμενοι που θεωρούν το σημερινό τους αντίπαλο βατό. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση πάντως κρίνεται αμφίρροπη, αφού και οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής καλή εικόνα στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της χώρας μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νυν πρωταγωνιστές οι πρώην(2003-08-26 00:00:00.0)
Σε... διπλό ταμπλό(2003-02-16 00:00:00.0)
Στη «Λεωφόρο» το μεγάλο ντέρμπι(2003-02-09 00:00:00.0)
Καθάρισε... ο «Λύμπε»(2003-02-04 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη τα σπουδαία(2002-01-13 00:00:00.0)
Μαγνητίζει το αιώνιο ντέρμπι(2000-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ