Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Λόγω ανάπτυξης οι ελλείψεις στην εκπαίδευση»!

Επανέλαβε την εξωφρενική αυτή άποψη, απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου

Επιμένει ο υφυπουργός Παιδείας Ν. Γκεσούλης στην εξωφρενική άποψη, την οποία και παλιότερα εξέφρασε στη Βουλή, ότι οι ελλείψεις που σημειώνονται στην εκπαίδευση (βιβλία, καθηγητές, αίθουσες) οφείλονται στην ποιοτική ανάπτυξη και το μεγάλο βήμα του εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης και όχι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Τον ισχυρισμό αυτό επανέλαβε και χθες, με αφορμή αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου για τις ελλείψεις στα σχολεία του Περιστερίου.

Ο υφυπουργός είπε ότι για τις ελλείψεις στα ΤΕΕ ευθύνεται η ποιοτική ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης και γι' αυτό παρουσιάστηκε κάποια καθυστέρηση στην αποστολή των βιβλίων, η οποία, όμως, καλύφθηκε. Στις λίγες, είπε, περιπτώσεις που δεν έφθασαν τα βιβλία, έχουν δοθεί σημειώσεις, ενώ για την έλλειψη εκπαιδευτικών έριξε την ευθύνη στο ΑΣΕΠ, που δεν έχει ακόμα εκδώσει τους πίνακες διορισθέντων στις τεχνικές ειδικότητες.

Ο Αντ. Σκυλλάκος παρατήρησε ότι είναι απαράδεκτο, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση των ΤΕΕ, να υπάρχουν ακόμα ελλείψεις στα βιβλία και ειδικά για το Περιστέρι επικαλέστηκε σχετικό υπόμνημα των γονέων και των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με αυτό, είναι κενές έξι οργανικές θέσεις και χάνονται 167 διδακτικές ώρες τη βδομάδα, ενώ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση λείπουν τέσσερις γυμναστές και 25 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org